Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 sep 2010 - Anul XV, nr. 225 (4516)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Ani lumină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poate aţi remarcat, în ultima vreme presa ne-a delectat cu un schimb de replici între aşa-numiţii Piţi şi Meme, după numele lor de scenă. Într-o publicaţie de prin anii treizeci, o caricatură exemplifica perfect starea de fapt din zilele de azi. Un domn cam afumat îl numea secătură pe tovarăşul de pahar, care nu prididea în a-l numi pe celălalt canalie. În timpul ăsta, un hâtru de la o masă vecină concluziona: cred că amândoi au dreptate!

Dar să nu cădem în derizoriu cu cele două personaje. Putem face asta şi cu altele! De exemplu, cu investitorul Porumboiu, care abia aştepta un pas greşit al galacticului Caro, pentru a-l trece la gazeta de perete a sistemului solar. Dar oare ce înseamnă un pas greşit pentru un galactic?! Să păşească strâmb şi să cadă în galaxia de dedesubt, adică în divizia secundă? Greu de crezut, totuşi. Deocamdată, galacticul se plimbă de pe o planetă pe alta cu graţia cu care Micul Prinţ călătorea între planeta înfumuratului şi cea a beţivului sau a lampagiului... Dar cu fotbalul intern vom mai avea prilejul de a ne delecta. Ceilalţi ce probleme or avea, la distanţe de ani lumină?

Păi în Italia, pe bună dreptate, se pune problema dacă nu cumva campionatul s-a încheiat înainte de a începe. Inter pare cu un cap mai înaltă decât toate adversarele, aşa că Benitez este creditat deja cu Lo Scudetto. Într-adevăr, Roma desfide pe oricine a crezut în ea şi a pus-o în capul favoritelor pentru titlu, iar Juventus e un biet epigon al clubului de pe vremea lui Moggi. Doar Milanul ar putea pune probleme, în ciuda rateurilor date când li-e lumea mai dragă suporterilor (asta ca să nu mai pomenim de pariori!). În Spania, dincolo de rivalitatea Real-Barca, uimeşte vitalitatea Valenciei, care a mutat perfect după sacrificiul damei, adică a lui David Villa, iertată fie alăturarea, ea sugerând doar influenţa lui în câmp. Ei bine, cei de la Valencia, după sacrificiul damei, au înaintat cu pionul până l-au transformat într-o nouă damă, pe numele său simpatic Aritz Aduriz! Un golgeter pur sânge care înscrie constant, indiferent de echipa la care joacă. Şi când te gândeşti că un asemenea puncheur nici măcar nu e luat în calcul pentru naţionala lor!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ani lumină.
 Vizualizări articol: 867 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ani lumină0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei