Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mai 2010 - Anul XV, nr. 122 (4413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Autorităţile române speră să recupereze în acest an o nouă brăţară dacică

Autorităţile române speră să recupereze, în acest an, o nouă brăţară dacică din cele 24 sustrase din siturile din Munţii Orăştiei de braconierii arheologici, a anunţat, miercuri, procurorul general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr.

Procurorul general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, a declarat, la finalul unei expoziţii în care sunt prezentate brăţările dacice recuperate, că autorităţile române au indicii despre alte 12 brăţări dacice sustrase din siturile arheologice din Hunedoara, obiectele fiind date în urmărire internaţională, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a spus că anchetatorii români au informaţii privind locurile unde s-ar afla brăţările, însă nu a dorit să ofere mai multe informaţii, pe motiv că ancheta este în curs de derulare.

Augustin Lazăr a afirmat că autorităţile române speră să recupereze, în acest an, o nouă brăţară dacică, dar şi alte artefacte importante sustrase în aceeaşi perioadă cu brăţările.

"În cursul acestui an, ne aşteptăm să recuperăm o spirală (brăţară dacică - n.r.), precum şi alte artefacte importante sustrase în aceeaşi perioadă", a spus Lazăr.

Întrebat de jurnalişti dacă statul român va putea recupera sumele de bani plătite pentru unele dintre brăţările dacice, Augustin Lazăr a spus că "toate cheltuielile vor fi compensate în urma măsurilor asigurătorii care s-au luat asupra conturilor din Elveţia şi România ale cetăţenilor români şi străini implicaţi în aceste cauze".

"Ancheta nu a fost încheiată, ea continuă. A fost importantă cooperarea judiciară internaţională, deoarece avem de-a face cu nişte reţele internaţionale care îşi încep activitatea pe teritoriul României şi le încheie prin Europa Occidentală sau chiar peste ocean, în SUA", a spus Lazăr.

La Alba Iulia a fost deschisă, miercuri, expoziţia "Mirajul aurului", printre exponate aflându-se şi cele 12 brăţări dacice recuperate de statul român după ce au fost furate de braconierii arheologici şi vândute în ţară sau străinătate.

Statul român a recuperat până în prezent 12 brăţări dacice din aur din cele 15 astfel de obiecte despre care se ştie că au fost sustrase din situl Sarmizegetusa Regia. Cele 12 brăţări se află în patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie al României (MNIR).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile române speră să recupereze în acest an o nouă brăţară dacică.
 Vizualizări articol: 565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autorităţile române speră să recupereze în acest an o nouă brăţară dacică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei