Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mai 2010 - Anul XV, nr. 122 (4413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANP: Siguranţa detenţiei nu va fi în nici un fel afectată de greva programată în 31 mai

Paza şi supravegherea deţinuţilor, precum şi transportul lor la instanţe sau la expertize medicale nu vor fi afectate de greva din 31 mai, susţine Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), arătând că nici drepturile acestora nu vor fi încălcate ci, eventual, suspendate şi acordate ulterior.

Într-un comunicat de miercuri, ANP arată că a luat mai multe măsuri în aşa fel încât greva de solidaritate anunţată de angajaţii din închisori pentru data de 31 mai să nu afecteze siguranţa detenţiei şi nici drepturile deţinuţilor.

Astfel, conducerea ANP a stabilit de comun acord cu liderii sindicali ca paza şi supravegherea deţinuţilor să nu fie întrerupte, cei care se vor ocupa de aceste chestiuni nefiind implicaţi în nici un fel în greva de solidaritate.

"Au fost informate conducerile organelor judiciare deservite cu privire la acţiunea de protest iniţiată de sindicalişti. Au fost luate toate măsurile astfel încât arestaţii preventiv să fie prezentaţi obligatoriu la termenul stabilit de instanţa de judecată. De asemenea persoanele private de libertate vor fi prezentate la expertizele medicale solicitate de către organele judiciare. Au fost anunţaţi şefii organelor de poliţie şi ai celorlalte structuri din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor, în vederea punerii în aplicare a planurilor de cooperare, în situaţia în care persoanele private de libertate recurg la acţiuni menite să pericliteze siguranţa locului de deţinere", scriu reprezentanţii ANP în comunicat.

În plus, potrivit documentului, şi deţinuţii au fost informaţi despre "modalitatea de acordare a drepturilor", fiindu-le explicat clar că nici unul dintre ele nu va fi anulat ci, în cel mai rău caz, suspendat şi "replanificat".

ANP precizează totuşi că asigurarea hranei pentru deţinuţi, a asistenţei medicale şi tratamentului, a asistenţei diplomatice şi juridice şi dreptul acestora la plimbare nu vor putea fi fi întrerupte, amânate sau suspendate.

Pe de altă parte, ANP anunţă că i-a informat pe beneficiarii muncii deţinuţilor despre posibila suspendare a serviciilor prestate, cu ocazia acestei greve de solidaritate..

"De asemenea, au fost informate Consiliul Superior al Magistraturii, Curţile de Apel, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Inspectoratul General al Jandarmeriei Române", mai arată reprezentanţii ANP.

În plus, fiecare penitenciar a stabilit un plan propriu de măsuri, "pentru prevenirea evenimentelor negative care s-ar putea declanşa în această perioadă".

Organizaţiile sindicale din sistemul penitenciar au programat, în 31 mai, o grevă de solidaritate. ANP şi unităţile subordonate fac parte din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale statului, astfel că grevele pot fi organizate doar în anumite limite, condiţia fiind asigurarea activităţii într-un cuantum de o treime.

"Administraţia Naţională a Penitenciarelor înţelege greutăţile şi specificul muncii cadrelor din sistem şi, în acest sens asigură întreg personalul din unităţi că depune toate eforturile, astfel încât greutăţile inerente unei perioade de criză să fie cât mai puţin resimţite de angajaţi, iar condiţiile de detenţie ale persoanelor condamnate să nu fie afectate", conchid reprezentanţii ANP, care arată că şefii instituţiei sunt în legătură cu reprezentanţii sindicatelor pentru a găsi "soluţii echilibrate şi realiste" la problemele ridicate de angajaţii din închisori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANP: Siguranţa detenţiei nu va fi în nici un fel afectată de greva programată în 31 mai.
 Vizualizări articol: 513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANP: Siguranţa detenţiei nu va fi în nici un fel afectată de greva programată în 31 mai0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei