Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 ian 2010 - Anul XV, nr. 2 (4293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parlamentarii încep, azi, dezbaterile în comisii asupra proiectelor de buget pe 2010

Proiectul bugetului de stat şi proiectul bugetului asigurărilor sociale intră, astăzi, în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, amendamente putând fi depuse, începând de ieri, la comisiile avizatoare şi de buget-finanţe, iar discuţiile în plen urmând să înceapă în 11 ianuarie.
Programul de dezbatere şi adoptare a proiectului legii bugetului de stat şi a proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2010, stabilit în şedinţa Birourilor Permanente reunite din 29 decembrie, prevede că senatorii şi deputaţii pot depune amendamente la comisiile avizatoare între 4 şi 6 ianuarie 2010.
La comisiile pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital pot fi prezentate amendamente până joi seară.
Şedinţe comune ale comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea şi depunerea avizelor la comisiile pentru buget, finanţe şi bănci sunt prevăzute să aibă loc în zilele de 5 şi 6 ianuarie.
Începând din 7 ianuarie, vor avea loc în comisiile de buget-finanţe dezbateri pentru elaborarea şi depunerea rapoartelor privind cele două proiecte de buget, termenul pentru finalizarea acestora fiind 10 ianuarie.
O şedinţă comună a Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului este prevăzută pentru 11 ianuarie, de la ora 14.00, în aceeaşi zi, de la ora 16.00, urmând să înceapă dezbaterea în plenul celor două Camere în vederea adoptării proiectului legii bugetului de stat şi a proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat.
Guvernul a depus la Parlament, în 24 decembrie, proiectele de buget pentru 2010.
Proiectul bugetului de stat ia în calcul o creştere economică de 1,3% şi o rată a inflaţiei de 3,7%. Premierul Emil Boc preciza că va fi menţinută scutirea de impozit pe profitul reinvestit, iar pensia socială minimă, de 350 lei, ar urma să fie majorată cu rata inflaţiei.
Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, menţiona la rândul său că rata şomajului luată în considerare pentru 2010 va fi de 7,3%, comparativ cu 7,8% preconizat pentru acest an, numărul de şomeri anticipat pentru sfârşitul anului viitor fiind limitat astfel la 645.000 persoane.
În 17 decembrie, preşedintele Traian Băsescu a trimis o scrisoare conducerilor Camerei Deputaţilor şi Senatului în care precizează că, pentru a putea redeschide finanţarea externă a României, este necesar ca instituţiile statului să se încadreze într-un calendar de lucru până la mijlocul lunii februarie 2010. Şeful statului arăta că până în 16 ianuarie 2010 ar trebui dezbătute şi aprobate Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru ca acestea să fie publicate în Monitorul Oficial al României în intervarul de timp 16-19 ianuarie 2010, când ar trebui invitată şi echipa UE, a Băncii Mondiale şi a FMI în România.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentarii încep, azi, dezbaterile în comisii asupra proiectelor de buget pe 2010.
 Vizualizări articol: 652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parlamentarii încep, azi, dezbaterile în comisii asupra proiectelor de buget pe 20100.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei