Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 ian 2010 - Anul XV, nr. 2 (4293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Veşti proaste

Debutul de an aduce un nou val de şomeri în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ritmul alert al concedierilor înregistrate în judeţul Suceava în ultima perioadă continuă şi la debutul noului an, agenţii economici raportând deja mai bine de 1.200 de concedieri colective, pentru lunile ianuarie şi februarie.
Conform datelor puse la dispoziţie de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, 1.106 suceveni urmează să-şi piardă locul de muncă în ianuarie, în timp ce pentru alţi 118 vor fi disponibilizaţi în februarie. În total este vorba de 1.263 de noi şomeri, cu menţiunea că această cifră creşte de la zi la zi, odată cu notificările făcute de agenţii economici. Aceste cifre se referă doar la disponibilizările colective, ce presupun renunţarea la minimum zece angajaţi, care reprezintă măcar 10% din totalul personalului de la respectiva unitate, firmele care dau afară mai puţini salariaţi neavând obligaţia de a raporta din timp încetarea contractelor de muncă la AJOFM Suceava.
Sucevenii care vor intra în şomaj în perioada imediat următoare provin în majoritate din sectorul construcţii, însă nu lipsesc nici angajaţi din domeniile fabricarea produselor minerale nemetalice şi tăbăcire şi finisare piei.
În ultima lună a anului trecut, şomerii nou intraţi în evidenţe au provenit din domeniile construcţii civile, comerţ, prelucrarea lemnului, servicii de administraţie publică generală, industrie alimentară, transporturi, hoteluri şi alte facilităţi de cazare.
„Apreciind evoluţia şomajului şi a pieţei locale a muncii din ultima perioadă, am putea aprecia că cifrele se încadrează în limita factorilor normali de risc, asta dacă nu ar trebui să luăm în considerare şi anunţatele disponibilizări din sistemul bugetar.
În acest sens, este de aşteptat ca rata şomajului să crească în primele trei luni ale acestui an, după care să urmeze o stagnare sau chiar o descreştere a acesteia în perioada reluării activităţilor din domeniile cu specific sezonier, funcţie de evoluţia economiei locale”, a radiografiat situaţia de pe piaţa muncii Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava.
La finele lunii noiembrie a anului trecut, rata şomajului din judeţ ajunsese la 7,58%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Debutul de an aduce un nou val de şomeri în judeţ .
 Vizualizări articol: 703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 4 voturi
Debutul de an aduce un nou val de şomeri în judeţ2.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei