Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 ian 2010 - Anul XV, nr. 2 (4293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A minţit!

Unul dintre studenţii criminali, Vlad Irimia Scurtu, a picat testul cu detectorul de minciuni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cei doi studenţi suceveni judecaţi pentru uciderea unui director din Botoşani a căzut testul poligraf pe care singur îl solicitase. Specialiştii au constatat că, la întrebările cheie, Vlad Irimia Scurtu a fost nesincer.

 

Reprezentanţii Curţii de Apel Iaşi, instanţa care judecă dosarul crimei comise în februarie 2007, au precizat că lui Vlad Irimia Scurtu i-au fost adresate trei întrebări legate de uciderea lui Daniel Mancaş. Chiar dacă nu au detaliat conţinutul întrebărilor, judecătorii au precizat că răspunsurile oferite de Scurtu au fost de fiecare dată negative.
“În urma analizării răspunsurilor şi reacţiilor subiectului la testul poligraf, specialiştii au ajuns la concluzia că afirmaţiile făcute de Vlad Irimia Scurtu au un caracter simulat”, a precizat ieri judecătorul Aurel Dublea, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Iaşi.
În cazul testului cu detectorul de minciuni, Vlad Irimia Scurtu a avut o atitudine oscilantă cu ocazia anchetei şi a procesului. Iniţial, suceveanul a refuzat să fie testat la aparatul poligraf, pentru ca la unul din ultimele termene de judecată din faza apelului să înainteze chiar el această cerere. Mai mult, el a cerut şi un alt set de analize ADN, dorind să demonstreze în acest fel că nu l-a ucis pe botoşăneanul Daniel Mancaş, şi că totul a fost opera prietenei sale, Alina Mihaela Horeanu. Următorul termen al procesului va avea loc pe 7 ianuarie, ocazie cu care se vor lua în discuţie şi probele de la testul poligraf.

 

Condamnări grele pentru studenţii suceveni

După judecarea pe fond a dosarului, magistraţii Tribunalului Iaşi au considerat că atât Vlad Irimia Scurtu, cât şi Alina Mihaela Horeanu trebuie să stea ani grei în puşcării. Tânărul a fost condamnat la 23 de ani de închisoare, în timp ce Alina Horeanu a primit o pedeapsă de 20 de ani de închisoare. Crima pentru care au fost judecaţi şi condamnaţi cei doi suceveni s-a petrecut în februarie 2007, într-un apartament din cartierul ieşean Nicolina.
Alina Horeanu şi Vlad Irimia Scurtu l-au atras în acea locaţie pe Daniel Mancaş, un bărbat cu care tânăra a avut relaţii apropiate după ce s-au cunoscut pe internet. Sucevenii l-au omorât pe directorul din Botoşani cu mai multe lovituri de bâtă şi cuţit.
Horeanu a recunoscut că l-a lovit pe Mancaş cu o bâtă, iar acesta i-a smuls obiectul din mână. În urma altercaţiei, Scurtu i-ar fi aplicat mai multe lovituri de cuţit lui Mancaş. Acesta a căzut în sufragerie, însă ar fi fost încă în viaţă.
Agresorii au decis să scape de cadavrul lui Daniel Mancaş pentru ca nimeni să nu mai afle ce s-a întâmplat. Au apelat la doi prieteni, şi împreună au pus cadavrul în portbagaj şi l-au adus tocmai la Suceava, în pădurea de la Ilişeşti, pe drumul spre localitatea Ciprian Porumbescu.
Pentru a fi siguri că nimeni nu va găsi corpul neînsufleţit al lui Mancaş, cei patru au cumpărat pământ de flori şi s-au întors la Ilişeşti. Aici au stropit corpul cu trei-patru pungi de clor şi au turnat pământul peste el. Autorii au fost prinşi la sfârşitul lui aprilie, iar cadavrul lui Mancaş găsit în locul unde studenţii l-au abandonat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul dintre studenţii criminali, Vlad Irimia Scurtu, a picat testul cu detectorul de minciuni.
 Vizualizări articol: 3399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 9 voturi
Unul dintre studenţii criminali, Vlad Irimia Scurtu, a picat testul cu detectorul de minciuni3.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei