Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 ian 2010 - Anul XV, nr. 2 (4293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

S-a sucit

Au scăpat de procesul de viol după ce victima şi-a retras plângerea în faţa judecătorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri judecaţi pentru că ar fi violat o minoră într-un cimitir au scăpat basma curată. Şi asta pentru că fata şi-a retractat acuzaţiile cu ocazia procesului care era în plină derulare, iar judecătorii au luat act de situaţia nou creată.

 

Ovidiu Palaghian, de 22 de ani, şi Alexandru Năsăudean, de 19 ani, ambii din Salcea, au fost trimişi în judecată în primăvara anului trecut pentru că au violat o tânără de 16 ani. Primul dintre ei a fost judecat şi pentru că i-ar fi furat telefonul mobil fetei. În rechizitoriul de trimitere în judecată, procurorii au menţionat că, în seara zilei de 7 spre 8 februarie 2009, fata se întorcea de la discotecă, iar unul dintre cei doi tineri a acostat-o şi a dus-o în cimitirul din Salcea, unde a obligat-o să întreţină raporturi sexuale. La faţa locului a apărut şi al doilea tânăr, care, de asemenea, a obligat-o pe minoră să întreţină relaţii sexuale.
Ulterior, fata a depus plângere la Poliţie, iar oamenii legii i-au identificat pe Palaghian şi Năsăudean ca autori ai violului. Cei doi nu au negat nici un moment că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu fata, dar au menţionat că aceasta şi-a dat consimţământul.
În favoarea acuzaţilor este şi certificatul medico-legal al fetei, care arată că aceasta întreţinuse relaţii sexuale şi înainte de noaptea respectivă, iar urmele de pe corp nu duc la concluzia unui act de viol.
Cu toate acestea, Ovidiu Palaghian şi Alexandru Năsăudean au fost arestaţi şi au stat în spatele gratiilor până în vara anului trecut.

 

Procesul va continua pentru unul dintre tineri, sub acuzaţia de furt

Procesul în care au fost judecaţi cei doi a avut mai multe termene şi se apropia de final, când, spre surprinderea tuturor, minora şi-a retras acuzaţiile de viol. În aceste condiţii, procesul a încetat pentru această infracţiune. A continuat în schimb pentru furtul telefonului mobil, acuzaţie adusă lui Ovidiu Palaghian. Judecătorii au decis să-l condamne la trei ani cu suspendare, dar avocatul acestuia a declarat că va înainta apel.
„Cei doi clienţi au avut o atitudine procesuală corectă de la bun început. Acuzaţiile care li s-au adus nu erau fondate, iar finalul procesului nu putea decât să le aducă achitarea. Probele din dosar erau în favoarea lor, iar retragerea acuzaţiilor de viol nu a făcut decât să grăbească sfârşitul procesului”, a precizat George Crăciunescu, avocatul care i-a apărat mai multe luni de zile pe cei doi tineri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au scăpat de procesul de viol după ce victima şi-a retras plângerea în faţa judecătorilor.
 Vizualizări articol: 2596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Au scăpat de procesul de viol după ce victima şi-a retras plângerea în faţa judecătorilor3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine fomistilor (parintilor) !!! trimis de
( 5 ian 2010, 20:03:24
Sa va fie rusine parinti nemernici, v-ati manjit cu banii de la niste nemernici care trebuiau sa infunde PUSCARIA si sa afle pe pielea lor ce inseamna viol. Nu-i nimic "bine ca-s in libertate" poate mai gasesc o prospatura cu parinti fomisti care nu au mai vazut bani.

P.S.O sa va judece fiica candva ...(asta daca are ceva in cap)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei