Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 ian 2010 - Anul XV, nr. 2 (4293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Testare

Elevii vor susţine o simulare a probei de competenţe digitale din cadrul bacalaureatului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii din ultimul an de liceu vor susţine luna aceasta o simulare a probei practice de competenţe digitale din cadrul examenului de bacalaureat din acest an.
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a stabilit ca simularea probei să se desfăşoare pe 20 ianuarie 2010.
Proba de competenţe digitale propriu-zisă se va desfăşura între 19-29 aprilie 2010, iar în cadrul acestei testări elevii trebuie să demonstreze că ştiu să utilizeze calculatorul, că ştiu să folosească internetul şi să redacteze documente în Word şi să lucreze în Excel. Elevii nu vor primi note, ci calificative, iar după susţinerea probei vor primi un certificat de competenţe recunoscut în Uniunea Europeană, cu una dintre menţiunile „utilizator mediu”, „avansat” sau „experimentat”.
Simularea testării din cadrul bacalaureatului care se va susţine pe 20 ianuarie se face în laboratoarele de informatică din şcoli. Accesul elevilor în săli se va face la ora 12:30. Elevii vor verifica dacă pe desktop-ul calculatorului la care vor lucra există un fişier numit Examen.
La ora 13:00, candidaţii vor primi subiectul tipărit şi foaia tipizată pentru completarea răspunsurilor.
Accesul candidaţilor la internet va fi posibil doar în primele 30 de minute, timp în care concurenţii vor putea rezolva subiectele pentru care trebuie să acceseze anumite pagini.
Elevii care deţin deja un certificat de competenţe nu vor mai da probele de limbă străină sau de competenţe digitale, ci trebuie doar să depună la secretariatul şcolii unde vor da examenul de bacalaureat o cerere şi o copie legalizată a certificatului.

 

Primele probe de la bac încep în luna februarie

Aproape 7000 de candidaţi din judeţul Suceava vor susţine examenul de bacalaureat în acest an şcolar. 6678 de candidaţi înscrişi la bacalaureat sunt din promoţia curentă, iar 75 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare, absolvenţi care fie nu au dat bacalaureatul, fie au picat examenul.
Din acest an şcolar, examenul de bacalaureat a suferit modificări importante, iar probele orale vor fi susţinute în perioada 15-17 februarie 2010, la limba şi literatura română, iar între 19 – 29 aprilie 2010 va avea loc evaluarea competenţelor digitale. Verificarea competenţelor în limba modernă va avea loc între 31 mai – 4 iunie 2010.
După încheierea anului şcolar, vor debuta probele scrise ale examenului, prima dintre acestea fiind programată pe 28 iunie 2010, la limba şi literatura română. Urmează apoi, pe 30 iunie 2010, proba obligatorie a profilului, iar pe 1 iulie 2010 se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării. Pe 2 iulie 2010 se vor afişa rezultatele şi se vor putea depune eventualele contestaţii.
Rezultatele finale se vor afişa pe 7 iulie 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii vor susţine o simulare a probei de competenţe digitale din cadrul bacalaureatului.
 Vizualizări articol: 742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii vor susţine o simulare a probei de competenţe digitale din cadrul bacalaureatului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei