Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 ian 2010 - Anul XV, nr. 2 (4293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spaţii comerciale

Shopping City Suceava a reziliat contractul cu administratorul complexului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cele mai mari centre comerciale din municipiul reşedinţă de judeţ, Shopping City Suceava, are de anul acesta un nou administrator al spaţiilor comerciale, administrative şi de depozitare, după ce contractul cu compania internaţională de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Activ Consulting SRL a fost reziliat.
Astfel, din luna ianuarie 2010, toate clădirile primului mall inaugurat la Suceava, în aprilie 2008, au trecut în administrarea unui alt jucător important de pe piaţa internaţională de consultanţă imobiliară, DTZ Echinox Consulting SRL.
Directorul centrului comercial Shopping City Suceava, Mircea Petrariu, a precizat că rezilierea contractului cu Cushman & Wakefield a fost făcută cu acordul ambelor părţi, fără a dezvălui motivul ruperii relaţiilor de afaceri cu cei cu care au pus bazele primului complex comercial de tip mall din Suceava, atrăgând aici firme puternice, precum Carrefour, Baumax, Mobexpert, Media Galaxy, New Yorker, Takko, Benetton, Orsay şi Deichmann.
“Echipa de conducere a Shopping City Suceava a rămas aceeaşi, proprietarii sunt aceeaşi, numai firma care administra aceste spaţii este alta. Contractele făcute merg în continuare aşa, doar în momentul în care expiră vor fi renegociate cu noul administrator”, a declarat Mircea Petrariu.

 

Venituri cu mult sub aşteptările celor care au investit în mall

Se pare că motivele care au dus la rezilierea contractului sunt legate de nemulţumirea proprietarilor Shopping City Suceava referitor la scăderea veniturilor aduse de acest centru comercial, ca urmare a reducerii drastice a chiriilor pentru spaţiile comerciale puse la dispoziţie agenţilor economici.
Cu câteva luni în urmă, directorul fondului de investiţii britanic Argo Real Estate, care deţine centrele comerciale Shopping City Sibiu si Shopping City Suceava, Magnus Lofgren, declara pentru Ziarul Financiar: „Centrul comercial din Suceava reprezintă o mare dezamăgire din punct de vedere financiar. În primele luni a fost bine, dar apoi au urmat şi deschiderea Iulius Mall şi a galeriei Real, astfel că numărul centrelor comerciale din Suceava a devenit prea mare. Nu cred ca vor rezista toate şi mă aştept ca unor proiecte să le fie dată altă utilizare. Am fost şocaţi când am văzut că alte companii încep să construiască după noi”.
Pentru realizarea centrului comercial Shopping City Suceava, britanicii au investit aproximativ 65 de milioane de euro, bani pe care estimau că îi vor recupera în 10-11 ani.
Numai că planurilor lor au fost date peste cap atât de deschiderea a numeroase alte centre comerciale în Suceava, cât şi de criza economică, care i-a obligat să reducă chiriile.
“Nemulţumirea investitorilor este cea pe care o are orice om care face o investiţie şi îşi face planul să o recupereze într-o anumită perioadă, ca apoi să vadă că nu e aşa cum a sperat. Asta nu înseamnă că centrul comercial merge rău, pentru că, în continuare, în ciuda competiţiei foarte puternice, ocupăm o poziţie fruntaşă în topul centrelor comerciale”, a răspuns Mircea Petrariu, directorul SCS, referitor la problemele semnalate de Magnus Lofgren.
Suceava este oraşul cu cea mai mare densitate de spatii comerciale moderne, cu mai mult de un metru pătrat de mall pe cap de locuitor, ca urmare a deschiderii centrelor comerciale Shopping City Suceava, Iulius Mall, Galleria şi a hipermarketului Real, care cuprinde şi o galerie comercială.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Shopping City Suceava a reziliat contractul cu administratorul complexului.
 Vizualizări articol: 1656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Shopping City Suceava a reziliat contractul cu administratorul complexului4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Confuzie! trimis de
( 5 ian 2010, 11:22:55
Bravo lor ca au avut curajul sa schimbe ceva! Daca echipa a ramas aceiasi, inseamna ca au facut ceva bun! De unde si pana unde trageti voi concluziile motivelor ce au stat in spatele acestei decizii? De cand Monitorul de Suceava a devenit un ziar de scandal?????
2.   Ok trimis de
( 5 ian 2010, 11:37:19
E foarte bine ca exista in orasul nostru astfel de spatii cu un comert civilizat pe care leam dorit dintodeauna chiar daca unii dintre noi au uitat epoca statului in frig la coada la ceva si acuma striga in gura mare ca sunt prea multe.Acum ca avem aceste complexe comerciale asi implora autoritatile locale ca in noul an sa trimita negociatori de profesie care sa caute atragerea de investitori si in industrie astfel ca miile de meseriasi din acest oras sasi gaseasca o slujba pe masura calificarii lor.Sper ca acestea scrise de mine sa fie luate in serios si sa fie sterse de la rubrica vorbe in vant si trecute la realizari.Va doresc succes la negocieri.
3.   Curios... trimis de
( 5 ian 2010, 14:08:36
Eu nu am priceput un lucru totusi... Directorul acestui centru nu a stiut ca �n zona se va construi Iulius Mall? Pe aceasta necunoastere a investit 65 de milioane de euro?
4.   Pentru HAGBARD trimis de
( 5 ian 2010, 14:23:37
Nu e deloc curios, doar ai amestecat un pic centrele-Shopping city Suceava s-a deschis inainte de Iulius Mall si nu invers!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei