Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 dec 2009 - Anul XIV, nr. 289 (4275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziţie

Nica: Voturile fraudate, peste 136.000, fraudarea a avut caracter naţional, sistematic

Vicepreşedintele PSD Dan Nica a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că, din verificările şi estimările PSD, voturile fraudate depăşesc 136.000, el precizând că fraudarea prezidenţialelor în turul doi, în favoarea lui Traian Băsescu, a avut un caracter naţional, sistematic şi premeditat.
Nica a precizat că PSD cere arestarea şefului Direcţiei de Evidenţă a persoanei de la Sectorul 3, considerând că acesta se face vinovat de operaţiune de fraudare care a fost pusă la cale prin eliberarea de cărţi de identitate.
Totodată, Nica a arătat că PSD a decis să depună plângere penală împotriva deputatului William Brânză, pentru constituire de grup criminal organizat, el precizând că Brânză este cel care a organizat operaţiunea de fraudare a voturilor din străinătate, conform declaraţiilor mai multor persoane care se află în străinătate.

 

Tipuri şi metode de fraudare

Nica a precizat că operaţiunea de fraudare a alegerilor a fost organizată pe mai multe niveluri, privind voturile din diaspora, votul multiplu, falsificarea proceselor verbale, folosirea de CNP-uri false.
Nica a precizat că PSD a identificat şi probat metodele prin care votul a fost fraudat.
El a explicat că o prima metodă a privit votul din diaspora, precizând că PSD deţine declaraţii olografe ale persoanelor care nu au votat şi care apar pe liste că au votat.
Nica spus că a doua metodă constă în votul multiplu, organizat pe scară largă în secţiile din străinătate, unde s-a mizat pe faptul că un eventual control acolo este mai dificil de realizat.
Nica subliniat că, din ce s-a verificat până în acest moment, 10% din voturile care au fost exercitate în străinătate sunt voturi multiple.
El a dat exemplul secţiei de vot 136, Italia, unde, din primele 115 persoane, ale căror CNP-uri au fost verificate, 11 au votat multiplu.
Nica a arătat că în foarte multe judeţe au fost descoperite persoane care au votat de mai multe ori şi a dat exemplul judeţelor Călăraşi şi Galaţi, unde există şi nume.
El a menţionat că în fraudarea votului s-au folosit şi voturi în numele unor persoane decedate şi a dat exemplul fostului secretar de stat din MAI, generalul Ion Marin, care a murit în 2006, dar a votat în 2009.
Nica a spus că s-au folosit, totodată, şi procese-verbale falsificate, dând exemplul judeţului Bistriţa-Năsăud, unde s-au identificat 35 de procese-verbale fraudate şi falsificate.

 

Sute de persoane cu domiciliul la aceeaşi adresă

El a adăugat că s-a utilizat şi metoda buletinelor completate şi semnate în alb, la secţia de vot 273, Valea Dragului, din judeţul Giurgiu, precum şi metoda CNP-urilor false, respectiv în judeţul Hunedoara.
Nica a mai spus că au existat şi cazuri în care voturile valabil exprimate au fost trecute la voturi nule, dând exemplul judeţului Vaslui.
El a adus în discuţie şi cazul din Sectorul 3, unde au fost eliberate cărţi de identitate false unor cetăţeni moldoveni, ajungându-se la situaţia ca la aceeaşi adresă să domicilieze sute de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nica: Voturile fraudate, peste 136.000, fraudarea a avut caracter naţional, sistematic.
 Vizualizări articol: 603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nica: Voturile fraudate, peste 136.000, fraudarea a avut caracter naţional, sistematic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei