Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 dec 2009 - Anul XIV, nr. 289 (4275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CC poate admite cererea PSD numai dacă social-democraţii nu sunt implicaţi în fraudă

Curtea Constituţională poate anula alegerile prezidenţiale în cazul în care votarea şi stabilirea rezultatelor au avut loc prin fraudă de natură să modifice atribuirea mandatului, potrivit legii, o astfel de cerere fiind admisibilă "dacă cel care a sesizat nu este implicat în producerea fraudei".
PSD a reclamat fraude la alegerile de duminică, în urma cărora preşedintele în exerciţiu a obţinut 50,33% din voturi, iar Mircea Geoană 49,66%, potrivit rezultatelor finale, dar încă nevalidate anunţate luni de Biroul Electoral Central.
Cererea PSD de anulare a turului al doilea al alegerilor prezidenţiale şi de repetare a scrutinului a fost înregistrată, ieri, la Curtea Constituţională.
Curtea Constituţională va lua în discuţie sesizarea PSD după ce îi parvin rezultatele alegerilor de la Biroul Electoral Central (BEC).
Curtea Constituţională, potrivit Legii 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, veghează la respectarea procedurii pentru alegerea preşedintelui României şi confirmă rezultatele sufragiului.
Articolul 23 din Legea 370/2004 pentru alegerea preşedintele României prevede că procesul-verbal, împreună cu dosarele birourilor electorale de circumscripţie, primite potrivit articolului 22, alineatul (3), se înaintează cu pază militară la Curtea Constituţională, în termen de 24 de ore de la înregistrarea ultimului dosar. Potrivit calendarului alegerilor, acest termen este 10 decembrie.
"(1) Curtea Constituţională anulează alegerile în cazul în care votarea şi stabilirea rezultatelor au avut loc prin fraudă de natură să modifice atribuirea mandatului; (2) Cererea de anulare a alegerilor se poate face de partidele şi candidaţii care au participat la alegeri, în termen de cel mult trei zile de la închiderea votării; cererea trebuie motivată şi însoţită de dovezile pe care se întemeiază. (3) Cererea poate fi admisă numai dacă cel care a sesizat nu este implicat în producerea fraudei", se arată în articolul 24 al Legii 370.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CC poate admite cererea PSD numai dacă social-democraţii nu sunt implicaţi în fraudă.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CC poate admite cererea PSD numai dacă social-democraţii nu sunt implicaţi în fraudă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PSD sunteti penibili trimis de
( 9 dec 2009, 17:05:31
cum sa fie implicati in frauda ingerasii PSD??? Nu a existat nici o frauda, au fost doar nereguli care se intampla mereu, insa nu de proportii nationale; PSD deja e penibil; de unde stim noi ca acele nereguli au fost doar din partea PD-L, asa cum se vehiculeaza?Ce garantie avem ca pesedistii n-au oameni la inchisoare pentru ca au furat??
1.1  RE: PSD sunteti penibili trimis de
( 9 dec 2009, 17:14:14
cred ca PSD a omis acest detaliu.

Ati mai omis ceva, dragilor, si anume ca ne duceti tara in rapa daca o tineti tot asa! Stim ca nu va pasa decat sa va iasa jocurile, dar mai ganditi-va si la asta! Nu e decat un moft al vostru, si oricum nereguli au fost si la voi asa ca mai bine va retrageti ca v-ati facut destul de ras. Nu ati dat dovada de intelepciune in nici un moment. Acum cu atat mai putin. Reluarea alegerilor ar putea insemna pentru Romania faliment, pentru ca asta presupune o groaza de bani. Oricum ne tineti pe loc de la formarea unui guvern, ceea ce ne impiedica sa luam transa de bani de la FMI.

Absolut toata lumea va critica pentru inconsecventa de care dati dovada. cand Geoana se declara castigator, alegerile nu erau fraudate?? Erau aceleasi alegeri! V-ati decredibilizat profund si asta nu e modul de a va reface imaginea!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei