Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 dec 2009 - Anul XIV, nr. 289 (4275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stavarache: Dacă Băsescu devine preşedinte, opţiunea PNL va fi formarea unui Guvern cu PDL

Vicepreşedintele PNL Romeo Stavarache a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că liberalii pot lua în calul şi varianta unui Guvern cu PSD şi premier liberal, dar că acest lucru va fi foarte greu de făcut dacă Geoană nu devine şeful statului, în acest caz, în opinia sa, prima opţiune a PNL va fi PDL.
"Putem lua în calcul şi varianta unui Guvern cu PSD majoritar şi cu un premier liberal, dar acest lucru va fi foarte greu de făcut dacă Mircea Geoană nu va fi preşedintele României", a susţinut Stavarache, întrebat cum comentează oferta lui Mircea Geoană privind desemnarea premierului de către liberali.
Liderul PNL a subliniat, în schimb, că, dacă va fi validat Băsescu, în opinia sa prima opţiune a liberalilor va fi un Guvern cu PDL.
"Faptul că Traian Băsescu după ce va fi validat poate numi premierul, din punctul meu de vedere, este posibil ca pentru a debloca situaţia de criză prima opţiune a PNL să fie formarea unui Guvern cu PDL. Dacă va fi şi cu un premier liberal, atunci garanţia este 100%", a spus Stavarache.
Liberalul a mai spus, însă, că e clar că România trebuie guvernată şi că orice majoritate se va construi trebuie să aibă la bază scoaterea României din criză.
"Şi atunci am discutat această formulă cu PSD şi, dacă va fi majoritate constituită cu PDL, noi reafirmăm acelaşi lucru: un program liberal de dreapta şi principiile liberale. Plecând de la aceste două lucruri. putem construi un guvern care să scoată ţara din criză", a mai spus Romeo Stavarache.
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că majoritatea cu PNL şi UDMR este viabilă încă şi că nu vede nicio dificultate, "după gestul de repliere" al lui Iohannis, ca viitorul prim-ministru să revină liberalilor, precizând că acest lucru va fi discutat în zilele următoare.
"Este şi opinia parlamentarilor PSD+PC: Pentru noi, păstrarea acestei majorităţi cu PNL şi UDMR reprezintă şi o garanţie pentru statul democratic. Dacă vom rezista împreună, şi sunt convins că vom rezista, vom putea să reprezentăm o contrapondere la republica de tip Belarus pe care Băsescu încearcă să o aducă în România. Din punctul meu de vedere, această majoritate este o majoritate viabilă în continuare şi nu văd, cu titlu personal, nici o dificultate, după gestul de repliere al domnului Johannis, ca viitorul prim-ministru într-o astfel de majoritate să revină PNL. Este un lucru pe care îl vom discuta împreună cu partenerii de la liberali în următoarele câteva zile", a spus Geoană.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri, la Radio Guerrilla, răspunzând unei întrebări, că singurul context în care se poate deschide discuţia cu PDL pentru formarea Guvernului este ca premierul să fie liberal.
Întrebat dacă ar fi de acord ca PNL să intre la guvernare alături de PDL dacă eventual, ca şi garanţie, democrat-liberalii dau liberalilor funcţia de prim-ministru, Crin Antonescu a răspuns: "Singura împrejurare sau singura formulă în care cu cineva ca Traian Băsescu sau cu cineva ca Partidul Democrat se poate discuta o guvernare este cea în care partidul deţine funcţia de premier. Asta, ca să putem discuta. Nu spun neapărat că e suficient, sigur că ar însemna şi alte discuţii. După părerea mea însă, cu PD, aşa cum s-a dovedit şi în cazul nostru şi ulterior în cazul PSD, este practic imposibil de guvernat, dar ar fi singurul context în care s-ar putea deschide discuţia".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stavarache: Dacă Băsescu devine preşedinte, opţiunea PNL va fi formarea unui Guvern cu PDL.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stavarache: Dacă Băsescu devine preşedinte, opţiunea PNL va fi formarea unui Guvern cu PDL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei