Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 sep 2009 - Anul XIV, nr. 213 (4199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Administraţia, învăţământul şi sănătatea, printre puţinele sectoare unde numărul angajaţilor a urcat

Numărul salariaţilor din administraţia publică, învăţământ şi sănătate era mai mare în iulie faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în timp ce în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţ efectivul de angajaţi a scăzut puternic, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.
Astfel, în perioada analizată, cea mai mare creştere a efectivului de salariaţi a fost înregistrată în sănătate şi asistenţă socială, unde numărul acestora a urcat cu 10.100.
De asemenea, în domeniul administraţie publice şi apărării lucrau cu 6.000 de angajaţi mai mult faţă de luna iulie a anului trecut. În învăţământ, numărul de angajaţi a urcat cu 3.900.
La finele lunii iulie erau 371.000 de angajaţi în sănătate şi asistenţă socială, 218.500 în administraţie publică şi apărare şi 404.700 de salariaţi în învăţământ.
De altfel, administraţia publică, învăţământul şi sănătatea sunt printre puţinele sectoare în care numărul de salariaţi a crescut. Avansuri nesemnificative, de 500, respectiv 900 de angajaţi, au mai fost înregistrate doar în domeniul informaţii şi comunicaţii, precum şi la hoteluri şi restaurante.
La polul opus se află industria prelucrătoare, unde numărul angajaţilor a scăzut cu circa 200.000. Forţa de muncă din construcţii s-a redus cu 57.400 de angajaţi, iar personalul din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul s-a diminuat cu 35.400 de salariaţi.
Potrivit INS, numărul total al salariaţilor (din unităţile cu 4 salariaţi şi peste) a fost de 4,519 milioane persoane la finele lunii iulie, cu 37.200 mai redus decât în luna precedentă. Comparativ cu iulie 2008, numărul salariaţilor a scăzut cu 313.700.
Efectivul salariaţilor cuprinde persoanele cu contract de muncă/raport de serviciu pe durată determinată sau nedeterminată (inclusiv lucrătorii sezonieri, managerul sau administratorul), existente în evidenţele unităţilor economico-sociale la sfârşitul perioadei de referinţă. Sunt excluse cadrele militare şi personalul asimilat (MApN., MAI, SRI etc.).
Începând cu luna ianuarie 2007, INS a inclus în sfera de cuprindere a activităţii "Administraţie publică" şi salariaţii din Poliţia comunitară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Administraţia, învăţământul şi sănătatea, printre puţinele sectoare unde numărul angajaţilor a urcat.
 Vizualizări articol: 641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Administraţia, învăţământul şi sănătatea, printre puţinele sectoare unde numărul angajaţilor a urcat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei