Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2009 - Anul XIV, nr. 189 (4175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reuters: Zona euro ar putea ieşi din recesiune în trimestrul al treilea

Zona euro ar putea ieşi din recesiune în trimestrul al treilea, ca urmare a creşterii cererii pe piaţa mondială şi a măsurilor guvernamentale de stimulare a economiei care au îmbunătăţit performanţele peste aşteptări, în intervalul aprilie-iunie, comentează Reuters.
Economia zonei euro s-a contractat cu numai 0,1% în trimestrul al doilea, Germania şi Franţa revenind surprinzător de repede la creştere, cu un avans al PIB de 0,3%, potrivit datelor publicate joi.
Creşterea şomajului, accesul imitat la creditare şi capacităţile prea mari de producţie vor continua să frâneze însă economia celor 16 state din zona euro.
Ieşirea mai rapidă din recesiune va reduce pe de altă parte probabilitatea ca Banca Centrală Europeană să mai diminueze dobânda de politică monetară, instituţia urmând să se concentreze pe retragerea de lichidităţi din piaţă. Analiştii consideră că este posibil ca BCE să majoreze dobânda cheie în 2010.
Comisia Europeană şi unii analişti au anticipat că zona euro va reveni la creştere la începutul lui 2010. Dar îmbunătăţirea perspectivelor în trimestrul al treilea a determinat analiştii să revizuiască în creştere estimările privind evoluţia PIB în 2009 şi 2010.
Commerzbank a îmbunătăţit prognoza referitoare la PIB-ul zonei euro la un declin de 3,5% în 2009, de la 3,8%, şi a menţinut estimarea aferentă anului 2010 la o creştere de 1,5%.
Unicredit a majorat estimarea pentru 2009 la o contracţie de 4%, de la scăderea de 4,6% anticipată anterior. Pentru 2010, banca aşteptă o creştere de 0,8%, în loc de 0,1%.
Şi Capital Economics a revizuit prognoza referitoare la economia zonei euro, de la un declin de 5% la 4%.
Printre factorii care susţin redresarea sunt creşterea cererii pentru exporturile zonei euro, în pofida aprecierii monedei unice, nivelul redus al stocurilor, dar şi stimulentele guvernamentale pentru susţinerea investiţiilor şi consumului.
O influenţă negativă ar putea avea sfârşitul programelor de casare auto, care au susţinut vânzările de automobile, şi nivelul ridicat al şomajului, care ar putea atinge 11,5% în 2010, ambele urmând să afecteze consumul.
În plus, condiţiile stricte de acordare a creditelor se menţin, în pofida unei uşoare îmbunătăţiri a situaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reuters: Zona euro ar putea ieşi din recesiune în trimestrul al treilea.
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reuters: Zona euro ar putea ieşi din recesiune în trimestrul al treilea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei