Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2009 - Anul XIV, nr. 189 (4175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În bugetul de stat ar putea fi cuprins un fond de investiţii pentru administraţia locală

Preşedintele Uniunii Consiliilor Judeţene, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, la Buşteni că se doreşte înfiinţarea unui fond naţional de investiţii care să asigure sumele necesare dezvoltării şi asigurării funcţionării administraţiilor locale, care să fie cuprins în bugetul de stat.
Liviu Dragnea a arătat că s-au purtat discuţii cu reprezentanţii consiliilor judeţene, ai oraşelor şi comunelor, precum şi cu cei ai ministerelor pentru înfiinţarea unui fond naţional de investiţii care să fie cuprins în bugetul de stat, urmând să fie definitivat şi stabilit modul de constituire a acestuia.
Preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), Liviu Dragnea, a spus că banii din fondul naţional de investiţii vor fi distribuiţi în primul rând către judeţe, în funcţie de trei criterii, respectiv suprafaţa judeţelor, numărul de unităţi administrative şi venitul mediu pe cap de locuitor.
Într-o a doua etapă, banii vor fi distribuiţi de la judeţe, jumătate pe bază de licitaţie de proiecte de dezvoltare, iar cealaltă jumătate în funcţie de două criterii - suprafaţa localităţilor şi venitul mediu pe cap de locuitor al acestora.
Liviu Dragnea a precizat că discuţiile au vizat şi stabilirea standardelor de calitate şi de cost în administraţia locală, precum şi a unor normative exacte de personal care să stea la baza unui sistem administrativ corect şi care să preîntâmpine situaţiile în care primăriile nu pot funcţiona din cauza lipsei fondurilor.
La rândul său, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat că s-au purtat discuţii privind accelerarea procesului de descentralizare, precum şi transparenţa acestui proces.
În privinţa reducerilor de personal şi a disponibilizărilor, Pogea a arătat că nu s-a stabilit cu exactitate numărul celor care vor fi disponibilizaţi în administraţia publică, precizând că doar criteriile privind normativele de personal şi standardele de cost şi de funcţionare vor arăta acest număr.
"Nu pot spune cu certitudine cât este numărul. Cu siguranţă însă, reducerea cheltuielilor de personal va implica în mod automat şi o reducere numerică", a spus Pogea.
Ministrul a mai precizat că, în prezent, cheltuielile de funcţionare ale statului cu administraţia sunt foarte mari, iar normativele şi standardele sunt pregătite pentru ca atunci când Guvernul va lua o decizie, să existe "dimensiunea exactă a acestui lucru".
"Normativele ne vor arăta cu siguranţă cât personal este necesar în administraţia publică locală pentru a oferi servicii de calitate", a mai spus Pogea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În bugetul de stat ar putea fi cuprins un fond de investiţii pentru administraţia locală.
 Vizualizări articol: 437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În bugetul de stat ar putea fi cuprins un fond de investiţii pentru administraţia locală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei