Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2009 - Anul XIV, nr. 189 (4175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproape 9.000 de persoane vor fi concediate prin desfiinţarea a 113 agenţii guvernamentale

Restructurarea agenţiilor guvernamentale, decisă în şedinţa de miercuri a Executivului, presupune păstrarea a 113 agenţii dintr-un total de 226, cu reducerea a 10.544 de posturi bugetate, din care 8.971 sunt posturi ocupate, iar economiile la buget însumează 52 milioane euro anual.
Guvernul a anunţat, printr-un comunicat, că restructurarea se referă la 226 de agenţii, autorităţi, administraţii, oficii, din care 141 au fost desfiinţate, comasate sau restructurate prin preluarea în ministere, şi au fost păstrate 113, inclusiv cele 33 care nu pot fi desfiinţate ca urmare a angajamentelor asumate faţă de Uniunea Europeană.
Măsurile de restructurare vor conduce la desfiinţarea a 10.554 de posturi bugetate de la toate agenţiile, autorităţile şi din aparatele proprii ale ministerelor.
Din acest total de posturi desfiinţate, 1.583 sunt vacante, dar bugetate, iar restul de 8.971 sunt ocupate.
Economiile care se realizează la bugetul de stat însumează 219,35 milioane lei, aproximativ 52 milioane de euro, pentru un an financiar.
Guvernul precizează că procesul de restructurare a agenţiilor a vizat numai acele instituţii cu personalitate juridică distinctă şi buget propriu şi care, pentru a putea fi restructurate, necesită elaborarea de hotărâri de guvern sau proiecte de lege.
Structurile fără personalitate juridică din componenţa ministerelor vor fi restructurate prin ordin al ministrului şi fiecare ministru este responsabil pentru implementarea acestor măsuri.
Măsurile de restructurare nu vizează societăţile comerciale, societăţile naţionale, companiile naţionale şi regiile autonome la care statul este acţionar unic sau majoritar şi care vor fi tratate separat, din cauza regimului juridic şi financiar diferit.
De asemenea, în cadrul procesului de restructurare nu au fost luate în discuţie instituţiile de cultură şi cele care oferă servicii educaţionale şi de sănătate populaţiei.
Ministerul Economiei a propus spre analiză şi discuţie 30 de societăţi comerciale incluse în planul de restructurare a instituţiei.
Ministerul Economiei a anunţat miercuri că urmează să fie reduse 5.416 posturi de la cele 30 de societăţi aflate în procedură de lichidare, suplimentar faţă de 4.812 posturi restructurate în perioada 1 ianuarie - 1 august 2009. Cele 10.228 de persoane disponibilizate pe parcursul anului 2009 nu au fost luate însă în calculul personalului restructurat la nivelul agenţiilor, mai arată Executivul.
Guvernul aminteşte totodată că includerea veniturilor proprii ale instituţiilor finanţate exclusiv sau parţial din venituri proprii la bugetul de stat va aduce în plus o economie de peste 100 milioane euro.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 9.000 de persoane vor fi concediate prin desfiinţarea a 113 agenţii guvernamentale.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 9.000 de persoane vor fi concediate prin desfiinţarea a 113 agenţii guvernamentale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei