Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2008 - Anul XIII, nr. 48 (3729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Până pe 15 mai

Toţi medicii de familie primesc laptopuri şi imprimante

Toţi medicii de familie vor primi în intervalul 15 martie -15 mai laptopuri şi imprimante, întrucât după opt luni a fost finalizată licitaţia pentru achiziţia aparaturii, urmând semnarea acordului cu furnizorii, a anunţat, ieri, în premieră, ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu.

În iunie 2007, ministrul Sănătăţii declara că a constatat că există "un mare interes şi multe interese în legătură cu informatizarea sistemului sanitar".

"Consider că orice alte speculaţii pe marginea informatizării sistemului sanitar denotă că deranjăm interese mari prin dorinţa de a face licitaţii corecte, fără adresă, aşa cum ar vrea de fapt cei care ne acuză. Dar tocmai de aceea nu voi ceda şi voi continua să fiu corect, în ciuda presiunilor din această perioadă, al căror scop este simplu de intuit", spunea ministrul la jumătatea anului precedent.

Potrivit programului stabilit în iunie 2007, Ministrul Sănătăţii intenţionează să informatizeze pas cu pas întreaga activitate din sistem.

 

Informatizare pas cu pas.

"Intenţionăm să achiziţionăm calculatoare portabile - 11.120 de bucăţi, imprimante cu ace - 11.120 de bucăţi, servere - aproximativ 150 de bucăţi, calculatoare - 500 de bucăţi, imprimante staţionare - 500 de bucăţi, echipamente de stocare a informaţiilor şi echipamente de comunicaţii pentru 43 de locaţii", a mai spus Nicolăescu.

Totodată, demnitarul a arătat că vor mai fi achiziţionate şi software de bază (sisteme de operare pentru calculatoarele portabile, calculatoarele desktop şi servere, baze de date pentru sistemul central, aplicaţia middleware pentru integrarea ulterioara a soluţiilor altor programe naţionale de sănătate), 11.120 de licenţe antivirus, soluţii software pentru medicina de familie (11.120 de licenţe) şi pentru programul naţional de diabet (1.000 de licenţe), cât şi alte servicii.

Potrivit ministrului, ponderea licenţelor software pentru medicina de familie şi pentru programul naţional de diabet în cadrul acestei achiziţii publice a fost estimată la patru milioane de euro, adică 16 la sută din valoarea totală, restul sumelor reprezentând echipamentele şi serviciile menţionate.

Ministerul Sănătăţii Publice (MSP) a estimat că toate achiziţiile pentru informatizarea sistemului sanitar vor costa 25 de milioane de euro.

Potrivit lui Nicolăescu, MSP este responsabil cu informatizare spitalelor şi a cabinetelor medicilor de familie, iar Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) face conectarea între spitale, farmacii, medici şi autorităţi.

Ieri, ministrul Sănătăţii a anunţat cu ocazia videoconferinţei cu autorităţile locale, organizată la sediul MIRA, că după opt luni a fost finalizată licitaţia pentru achiziţia de laptopuri.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toţi medicii de familie primesc laptopuri şi imprimante.
 Vizualizări articol: 367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toţi medicii de familie primesc laptopuri şi imprimante0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CARE NU ARE BANI DE LAPTOP trimis de
(27 feb 2008, 16:03:38
SPER CA STIU SA LE SI FOLOSEASCA!CRED CA ERA MAI BINE DACA LE DADEA MINISTERUL ECOGRAFE....
2.   Nesimtire!! trimis de
(27 feb 2008, 17:21:42
Mie medicul de familie,pentru ca nu-i car cu sacosa cand imi da o reteta mi-o da in bateie de joc ,ba nu sunt fonduri in ziua respectiva ,ba a trecut gresit o data numai ca sa nu pot lua sau eventual sa mai fac vreo 3,4, drumuri.
3.   Rusine trimis de
(28 feb 2008, 20:10:49
sa le dea si un program de lucru pe care sa il respecte si poate si un pic de interes si respect fata de pacienti si, de ce nu, mai multe cunostinte ca multi din ei sunt pe langa meserie. Ba mai mult , au cate doua -trei cabinete de nu mai ai capat cand trebuie sa te imbolnavesti si se intampla sa stai ore intregi pe la usa fara a sti daca DOAMNA mai vine sau nu..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Spată de miel cu piure de usturoi 4 porţii, 50 minute   1 spată de miel dezosată 5 căpăţâni mari de usturoi 30g unt 150g spanac 1 lingură ulei de măsline ± sare, piper Spălaţi spanacul, scurgeţi-l de apă şi tăiaţi-l în fâşii subţiri. Tăiaţi... Citeşte