Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2008 - Anul XIII, nr. 48 (3729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Moţiunea "Stop degradării nivelului de trai!”, adoptată la Senat

Moţiunea simplă "Stop degradării nivelului de trai! Stop iresponsabilităţii din sectorul energetic!", iniţiată de PSD şi PC, a fost adoptată, ieri, de Senat, cu 74 de voturi "pentru" şi 33 "împotrivă".

După adoptarea moţiunii, preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat că toate solicitările din document sunt obligatorii pentru Guvern.

Aceasta este a doua moţiune simplă care este adoptată în actuala sesiune parlamentară. Prima a fost cea a PDL, pe tema taxei auto, adoptată de Camera Deputaţilor.

Textul moţiunii semnate de 39 de senatori PSD şi PC are ca motto articolul 47 din Constituţie: "Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent".

Semnatarii moţiunii solicită Guvernului să ia măsuri "imediate" pentru protejarea puterii de cumpărare a cetăţenilor cu venituri medii şi mici şi instituirea unor mecanisme specifice de compensare a cheltuielilor cu întreţinerea locuinţei pentru cei aflaţi sub pragul sărăciei.

De asemenea, Guvernul trebuie să coreleze etapizat veniturile populaţiei cu valoarea coşului minim de consum lunar calculat de INS, astfel încât nici o pensie şi nici un salariu să nu fie sub această valoare.

Ei mai vor iniţierea unor negocieri reale cu Federaţia Rusă pentru stoparea creşterii preţului la gazele naturale, cărbunele, păcura importate şi promovarea participării României în proiecte alternative de transport al hidrocarburilor către Europa de Vest.

Semnatarii mai solicită Executivului finalizarea strategiei din domeniul energetic în conformitate cu noul pachet de legi pentru energie şi schimbări climatice la nivel european.

 

Estimări şi anticipări.

De asemenea, PSD şi PC menţionează că preţurile au crescut spectaculos: la gaze naturale cu 100%, la pâine cu 80%, la apă şi canal cu 80%, la lapte cu 75%, la energie termică cu 60-100%, la carne cu 60%, la ulei cu 45%, la energie electrică cu 19%.

Ei susţin că anticipează o majorare a preţurilor în anul 2008 cu 30% la pâine, 10-30% la gaze naturale, la energie electrică şi termică cu 10%, la carne, mezeluri şi lapte cu 30%. De asemenea, senatorii PSD şi PC precizează că va creşte şi preţul gazelor naturale şi al cărbunelui.

Semnatarii moţiunii arată că "lipsa unei strategii coerente în domeniul energetic, abandonarea sau blocarea proiectelor de interes major, lipsa competitivităţii, managementul iresponsabil şi neperformant, toate acestea asociate unei politici externe păguboase, au generat derapaje cu consecinţe grave atât în plan micro, cât şi macroeconomic".
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moţiunea "Stop degradării nivelului de trai!”, adoptată la Senat.
 Vizualizări articol: 475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moţiunea "Stop degradării nivelului de trai!”, adoptată la Senat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Deja mi se face rau.... trimis de
(27 feb 2008, 22:15:29
Stop prostiei.....las-o balta....stop degradarii nivelului de trai...abia acum ati vazut.....Campanie...ELECTORAL

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Spată de miel cu piure de usturoi 4 porţii, 50 minute   1 spată de miel dezosată 5 căpăţâni mari de usturoi 30g unt 150g spanac 1 lingură ulei de măsline ± sare, piper Spălaţi spanacul, scurgeţi-l de apă şi tăiaţi-l în fâşii subţiri. Tăiaţi... Citeşte