Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2008 - Anul XIII, nr. 20 (3701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mandat

Instanţa supremă a decis arestarea preventivă a lui Cristian Cioacă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Cristian Cioacă în dosarul în care este acuzat de accesarea fără drept a adresei de e-mail soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat, vinerea trecută, recursul procurorilor la cererea de arestare preventivă privindu-i pe Cristian Cioacă şi Adrian Niţu, pentru care Parchetul a cerut arestarea.

La acest termen, în faţa instanţei, Cristian Cioacă, acuzat de accesare ilegală a căsuţei electronice a soţiei sale Elodia Ghinescu, a declarat că nu a instigat la infracţiunea imputată şi că este nevinovat.

Procurorul de şedinţă în cazul Cristian Cioacă şi Adrian Niţu a demonstrat că cei doi nu au avut intenţia de a o localiza pe Elodia Ghinescu, interesul fiind de a afla cine este Cristian Ilie, bărbatul cu care coresponda avocata.

Acesta l-a acuzat pe Cioacă de faptul că a intenţionat să zădărnicească prin alterarea mijloacelor de probă ancheta judiciară. Astfel, procurorul a citat din convorbiri telefonice realizate începând cu 24 septembrie referitor la rolul lui Niţu în această activitate.

De altfel, Niţu a susţinut tot timpul că la solicitarea lui Cristian Cioacă a intrat în adresa de e-mail a Elodiei Ghinescu, pentru ca aceasta să nu fie accesată de hackeri şi pentru depistarea informaţiilor care ar fi putut-o localiza pe femeia declarată dispărută la sfârşitul lunii august 2007.

Potrivit procurorului, faptul că Cioacă l-a instigat pe Niţu să acceseze fără drept o adresă de mail personalizată, transferând nelegal date şi restricţionând accesul, conform Legi 161/2004 se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani.

Laptopul Elodiei Ghinescu a fost expertizată tehnic-ştiinţific, astfel că specialiştii au putut stabili accesarea nelegală a sistemului informativ, al ID-ului avocatei, e-mailul, raportul fiind depus la dosar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Instanţa supremă a decis arestarea preventivă a lui Cristian Cioacă.
 Vizualizări articol: 520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Instanţa supremă a decis arestarea preventivă a lui Cristian Cioacă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pere în aluat 4 porţii – 30 minute 4 pere200g aluat de foitaj1/2 pahar vin1/2 pahar apă4 bucăţi cuişoare1 baton scorţişoară1/2 linguriţă coajă de lămâie200g frişcă1 ou bătut1 linguriţă seminţe de coriandru Spălaţi perele,... Citeşte