Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2008 - Anul XIII, nr. 20 (3701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recompense

50 de lei, vânătorilor care permit analiza vaccinului la vulpile împuşcate

Vânătorii, personalul cu atribuţii de pază şi ocrotire a vânatului şi orice alte persoane care vor aduce vulpile împuşcate la laboratoarele de diagnostic medical pentru evaluarea vaccinului antirabie aplicat anterior vor fi recompensaţi cu 50 de lei pentru fiecare animal, a decis Guvernul.

Executivul a hotărât, săptămâna trecută, ca peste 50.000 de vulpi sălbatice să fie vaccinate antirabic în următorii zece ani, începând cu 2008, cu momeli distribuite cu asistenţa medicilor veterinari, campania urmând să fie derulată în două etape, în intervalul lunilor mai-iunie şi octombrie-noiembrie.

„Vulpile împuşcate în timpul campaniilor de vânătoare vor fi examinate pentru prezenţa markerului tetraciclină din momelile vaccinale şi nivelul anticorpilor postvaccinali. Vânătorii, persoanele cu atribuţii de pază şi ocrotire a vânatului sau orice alte persoane care aduc vulpile împuşcate la laboratoarele de diagnostic judeţene ori naţionale, în vederea evaluării vaccinării prin punerea în evidenţă a markerului tetraciclină şi a nivelului anticorpilor postvaccinali sunt recompensaţi cu suma de 50 lei/animal”, se arată în hotărârea Guvernului.

Gestionarii fondurilor de vânătoare, administraţiile ariilor protejate şi vânătorii vor fi obligaţi în acelaşi timp să comunice medicului veterinar de pe raza localităţii "modificările apărute în comportamentul vulpilor", conform hotărârii Guvernului.

Programul de control şi eradicare a turbării la vulpi va fi coordonat de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară (ANSVSA), iar momelile vor fi transportate cu avioane sau elicoptere, pe suprafeţe întinse şi în zone greu accesibile.

Campania de vaccinare va fi derulată în 16 judeţe de la graniţa României cu Ucraina, Ungaria, Serbia şi Muntenegru, în sud-estul ţării, inclusiv în Delta Dunării şi la graniţa cu Bulgaria. Suprafaţa astfel acoperită în 2008 va fi de peste 100.000 kilometri pătraţi.

În funcţie de situaţia epidemiologică de la sfârşitul acestui an, ANSVSA va extinde aria de vaccinare spre est, acoperind treptat, până în 2016, întregul teritoriu al ţării.

Direcţiile sanitar-veterinare din judeţele Gorj, Sălaj, Iaşi, Cluj şi Suceava au instituit în ultima săptămână mai multe zone de carantină după ce au descoperit cazuri de vulpi moarte din cauza rabiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 50 de lei, vânătorilor care permit analiza vaccinului la vulpile împuşcate.
 Vizualizări articol: 658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
50 de lei, vânătorilor care permit analiza vaccinului la vulpile împuşcate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pere în aluat 4 porţii – 30 minute 4 pere200g aluat de foitaj1/2 pahar vin1/2 pahar apă4 bucăţi cuişoare1 baton scorţişoară1/2 linguriţă coajă de lămâie200g frişcă1 ou bătut1 linguriţă seminţe de coriandru Spălaţi perele,... Citeşte