Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 ian 2015 - Anul XX, nr. 1 (5813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Umanitar

Poliţiştii au făcut chetă pentru familia nenorocită de un incendiu în care au pierit o mamă şi un copil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Drama familiei Baciu din comuna Ciprian Porumbescu, a cărei casă a ars după un incendiu foarte violent, în locuinţa în flăcări pierzându-şi viaţa o femeie în vârstă de 35 de ani, mama a trei copii, şi cel mai mic membru al familiei, un băieţel în vârstă de doar 3 ani, i-a sensibilizat şi pe poliţiştii suceveni, care au făcut chetă şi au adunat bani pentru cei rămaşi în viaţă. În zilele de sărbătoare de la finele lui 2014, poliţiştii au mers la Relu Baciu, bărbatul rămas fără acoperiş deasupra capului şi cu doi copii în îngrijire, cu suma de 2.500 de lei şi cadouri pentru cei doi micuţi, un băiat în vârstă de 6 ani şi o fetiţă de 9 ani. 

„Sumele de bani adunate de poliţiştii suceveni şi cadourile oferite copiilor nu pot compensa pierderea suferită, însă au redat, poate, speranţa şi le-au arătat celor trei supravieţuitori că împreună putem continua”, este mesajul transmis de poliţiştii suceveni.

Cheta făcută de poliţişti este doar ultima dovadă de umanitate faţă de familia Baciu, în ajutorul căreia au sărit numeroşi oameni de bine. Ajutorul suplimentar şi consistent va veni, se speră, şi în primăvară, când vremea va permite ridicarea unei noi case.

La finele lunii noiembrie a anului trecut un puternic incendiu a izbucnit de la o scânteie sărită din coşul de fum al casei familiei Baciu. În casă se afla un copil de 3 ani, fiul cel mai mic al familiei Baciu, iar mama acestuia, care era în curte, a intrat în locuinţa pentru a-l salva. Din păcate, iadul flăcărilor deja se declanşase, iar mama nu a mai putut ieşi din casă. Trupurile ambilor au fost găsite carbonizate de pompieri în locuinţă. 

 

Cadouri de la poliţişti pentru copii instituţionalizaţi

Tot de sărbători, poliţiştii au mai fost implicaţi şi într-o altă acţiune umanitară.  

50 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani, instituţionalizaţi în Centrul „Laurenţia Ulici” din oraşul Gura Humorului, au primit cadouri în urma unei acţiuni în care poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii i-au avut ca parteneri tradiţionali pe membrii fundaţiei Romanian Children’s Humanitarian Foundation. Cadourile au fost însoţite de sfaturi şi recomandări privind reducerea riscului de victimizare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii au făcut chetă pentru familia nenorocită de un incendiu în care au pierit o mamă şi un copil.
 Vizualizări articol: 3295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Poliţiştii au făcut chetă pentru familia nenorocită de un incendiu în care au pierit o mamă şi un copil5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei