Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 sep 2014 - Anul XIX, nr. 205 (5714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă în impas

Şoferul de camion care a omorât un biciclist susţine că nu era băut, ci ţinea alcool sanitar în gură din cauza unei dureri de măsea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoferul de camion implicat în accidentul mortal de marţi după-amiază de pe strada Calea Transilvaniei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, în urma căruia un biciclist a decedat, şi care, în urma verificării cu aparatul etilotest, avea o concentraţie de 1,34 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, a declarat că nu a băut alcool, ci că doar a ţinut alcool sanitar în gură din cauza unei dureri dentare. Declaraţia acestuia, tratată în prima fază mai mult ca o glumă proastă, nu este văzută tocmai aşa de anchetatori. Conform unor surse, şoferul a fost coerent în timpul audierilor şi nu a dat semne vizibile de stare de ebrietate. El a explicat că a ţinut alcool sanitar în gură o perioadă mai lungă din cauza durerilor de măsele. În aceste condiţii, aparatul etilotest, care măsoară alcoolemia în aerul expirat, putea fi influenţat.

Cum concentraţia de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat înseamnă în mod normal o alcoolemie în sânge imensă, anchetatorii au intrat la bănuieli serioase privind valoarea indicată de aparat, în raport cu starea şoferului.

 

Rezultatele probelor de sânge ar trebui să lămurească problema

Dilema va fi lămurită de rezultatele probelor biologice de sânge recoltate de la conducătorul auto imediat după accident. Rezultatele vor fi disponibile în mod normal la cel mult 48 de ore de la recoltare. Problema este că Poliţia Rutieră are datorii adunate de luni de zile către Serviciul de Medicină Legală Suceava, iar rezultatele alcoolemiilor stau în sertare până la deblocarea financiară. Dacă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava va considera însă acest caz o urgenţă majoră şi va face o excepţie, rezultatul ar putea fi depus la dosar chiar astăzi.

 

Accidentul a dus la moartea unui bărbat de 72 de ani

Accidentul mortal s-a petrecut marţi, în jurul orei 14.30.

 Din ancheta preliminară a poliţiei rezultă că şoferul, Viorel Munteanu, în vârstă de 47 de ani, din Cluj Napoca, l-a acroşat pe biciclistul care circula în faţa sa, Gheorghe Coca, în vârstă de 72 de ani,  într-o curbă la stânga. Bătrânul a fost proiectat violent pe carosabil, în timp ce şoferul a mai rulat câteva zeci de metri, după care camionul a ieşit în afara drumului, prin dreapta, unde a lovit violent un stâlp. 

Biciclistul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, unde în scurt timp a decedat.

Şoferul implicat în accident venea de la Bacău şi se îndrepta spre Cluj Napoca. Avea de făcut aşadar un traseu lung, extrem de dificil de parcurs dacă ar fi fost în stare avansată de ebrietate.

Bărbatul care conducea camionul s-a ales cu dosar penal pentru infracţiunea de ucidere din culpă şi este cercetat în stare de libertate. Pe numele său a fost întocmit dosar penal şi pentru conducere sub influenţa alcoolului, însă acest aspect urmează să se lămurească în scurt timp. De precizat că verificarea cu etilotestul este doar un indiciu, e drept unul care se dovedeşte veridic în imensa majoritate a cazurilor. Şoferul poate fi pus însă sub acuzare pe baza probelor biologice de sânge.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferul de camion care a omorât un biciclist susţine că nu era băut, ci ţinea alcool sanitar în gură din cauza unei dureri de măsea.
 Vizualizări articol: 3635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şoferul de camion care a omorât un biciclist susţine că nu era băut, ci ţinea alcool sanitar în gură din cauza unei dureri de măsea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei