Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mai 2014 - Anul XIX, nr. 109 (5618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În așteptarea verdictului

Polițiștii acuzați că luau șpagă, trimişi la munca de jos

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei cinci polițiști din cadrul Secției Moara acuzați că luau mită de la șoferii prinși că au încălcat legislația rutieră au fost trimişi la munca de jos.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava, subcomisarul Ionuț Epureanu, cei cinci agenți de poliție au fost puși la dispoziția conducerii unității, odată cu începerea urmăririi penale în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, în care agenţii în cauză ( Vasile Romică Albu, Cristian Ştefanovici, Vlad Nastasia, Gabriel Marţincu şi Vasile Popovici) sunt cercetaţi penal pentru luare de mită, abuz în serviciu şi fals în acte. 

Trei dintre poliţiştii cu pricina au fost trimişi să îndosarieze documente la Serviciul Cazier, iar ceilalți doi să patruleze pe străzi.

„Din dispoziţia şefului inspectoratului, agenţii respectivi nu mai desfășoară activităţi de cercetare penală”, a transmis ieri subcomisarul Epureanu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava a ţinut să precizeze că ancheta din acest dosar a fost demarată în urma sesizării făcute anul trecut (pe 30 octombrie 2013) de către comisarul-şef Ioan Crap, la acea vreme împuternicit la comanda poliţiei judeţene.

Sesizarea de atunci viza posibile fapte de corupţie ale agentului Vasile Romică Albu, fostul şef de post de la Moara, şi a fost înaintată Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Suceava.

 „Comanda inspectoratului nu tolerează astfel de practici şi orice abatere va fi sesizată de fiecare dată unităţilor de Parchet sau structurilor competente”, a completat subcomisarul Ionuţ Epureanu.

 

Şpăgi între 50 şi 200 de lei

Cei cinci polițiști care au lucrat până zilele trecute în cadrul Secţiei Moara sunt acuzaţi că luau mită de la conducătorii auto pe care îi prindeau cu nereguli în trafic, pe raza de competență a secţiei.

Şpăgile erau între 50 şi 200 de lei, iar mulţi şoferi dădeau aceste sume pentru a nu le fi reţinut permisul de conducere.

Pentru a se acoperi în acte, agenţii de poliţie, susţin anchetatorii, dădeau avertismente sau înlocuiau contravențiile grave cu unele mai blânde, precum lipsa centurii de siguranţă sau un bec ars la sistemul de iluminare.

Anchetatorii ar fi montat dispozitive de înregistrare audio-video pe maşinile de poliţie folosite de agenţii în cauză, iar numai într-o lună de monitorizare au probat zeci de şpăgi luate de aceştia.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de instanţele de judecată, cei cinci poliţişti vor fi daţi afară din poliţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii acuzați că luau șpagă, trimişi la munca de jos.
 Vizualizări articol: 3542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Polițiștii acuzați că luau șpagă, trimişi la munca de jos5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vai de voi trimis de
(15 mai 2014, 16:55:06
cum se poate cu probe adunate si inregistrari sa se dea asa pedeapsa?Nu se cheama luare de mita sau e joaca de copii tovarasilor anchetatori?Sau ne facem ca muncim trec zilele si lumea uita ca tot voi rascoliti cac... si voi il acoperiti.Barem trebuia sa dormiti de la inceput sau v-a dat pauza cineva de sus

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei