Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 171 (5378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oameni fără serviciu

Numărul şomerilor din judeţ a crescut simţitor faţă de anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul şomerilor oficiali din judeţ, cei care se regăsesc în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, este în creştere semnificativă faţă de anul 2012. Chiar dacă în ultima perioadă numărul disponibilizărilor nu a fost mai mare decât anul trecut, oferta de locuri de muncă a fost în schimb scăzută. Pentru perioada imediat următoare este de aşteptat ca rata şomajului să crească şi mai mult, pe fondul numărului mare de absolvenţi ai promoţiei 2013 care solicită indemnizaţie de şomaj în lunile de vară. Peste 650 de dosare de şomaj ale absolvenţilor au fost deja înregistrate după finalizarea examenului de bacalaureat. 

Conform datelor oficiale ale AJOFM Suceava, la sfârşitul lunii iunie în baza de date se aflau 12.522 de persoane fără serviciu, rata şomajului fiind de 5,12%. Rata şomajului din iunie 2013 este cu 0,59% mai mare decât cea din aceeaşi lună a anului 2012. 

În cifre, numărul total de şomeri este cu 1.436 mai mare decât cel din iunie 2012, mai rezultă din analiza AJOFM Suceava.

Nici în luna mai lucrurile nu au stat mai bine, din contră chiar. Astfel, în mai 2013, rata şomajului din judeţ a fost de 5,3%, cu 0,8 puncte procentuale mai mult decât în mai 2012. Aşa se face că în mai 2013 numărul de şomeri din judeţ a fost 1.880 mai mare decât cel din aceeaşi lună a anului precedent.

Statisticile mai arată că bărbaţii sunt majoritari în rândul şomerilor din judeţ, 59%, şi că şomerii din mediul rural reprezintă aproape 70% din totalul persoanelor care nu au  serviciu. Aproape 80% dintre şomeri au un nivel de instruire scăzut, adică primar, gimnazial sau profesional.

Mai trebuie spus că din totalul de 12.522 de şomeri de la finele lunii trecute doar 4.228 aveau dreptul la indmenizaţie de şomaj, restul fiind din categoria celor neindemnizaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul şomerilor din judeţ a crescut simţitor faţă de anul trecut.
 Vizualizări articol: 1658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Numărul şomerilor din judeţ a crescut simţitor faţă de anul trecut4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Clar trimis de
(26 iul 2013, 12:54:33
Traiasca USL...oh go on
2.   Statistici trimis de
(26 iul 2013, 14:48:36
Sigur ca procentul de 5,12% procent someri este comic.In categoria someri intra in mod normal cei care iau ajutor de somaj,cei care nu mai iau ajutor de somaj,cei care nu sunt trecuti in evidentele AJOFM Suceava,cei care lucreaza la negru,cei care au zbughit-o in strainatate.Per total ar fi cam 25% .Oricum nici o guvernare nu a avut un program complex si serios de creere a premizelor infiintariii de locuri de munca.Oamenii sunt dati afara de peste tot si cam atat.
3.   Noi locuri de munca.... trimis de
(26 iul 2013, 20:18:54
Asta era una din promisiunile mincinoase ale lui Baisanu si tovarasul Marza....Si nu putine....ci vreo 2000....De fapt ei cu siguranta se refereau la noii someri nu la noile locuri de munca......De unde locuri de munca daca acesti colhozari care se cred gospodarii urbei....nu sunt in stare sa atraga nici macar o letcaie europeana si sa demareze proiecte.
Asteptam cu nerabdare acel safari park, sa avem unde sa-i alergam pe acesti nesimtiti care au stiut numai sa promita! Traiasca USL-l ...si aia care l-au votat!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei