Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 155 (5362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În zona de munte

Proprietari de firme de cablu, urmăriţi penal pentru retransmitere ilegală de programe TV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus la finele săptămânii trecute începerea urmăririi penale faţă de doi proprietari de mici societăţi de televiziune prin cablu, acuzaţi că au retransmis ilegal programe TV. Este vorba de retransmiterea posturilor din reţeaua Digi, fără un contract parafat cu titularul de drepturi TV, respectiv societatea RCS&RDS.

Ancheta din acest caz a plecat de la un control al poliţiei din data de 12 noiembrie 2012, desfăşurat în zona de munte a judeţului şi care a vizat respectarea Legii 8/1996, privind drepturile de autor şi drepturi conexe.

S-a constatat că două societăţi care distribuiau servicii de televiziune şi internet în comunele Crucea şi Cârlibaba retransmiteau prin reţeaua proprie programele Digi fără a deţine acordul cu titularul drepturilor. Cu alte cuvinte, retransmiteau posturile fără a plăti nimic către proprietarul lor.

Ancheta procurorilor îi vizează pe Margareta Pricop, domiciliată în Bacău, administrator al societăţii Post TV, şi pe Nicolaie Petrariu, în vârstă de 53 de ani, din municipiul Vatra Dornei, administrator la societatea „Feel High” din localitate.

Cele două societăţi, rezultă din ancheta poliţiei, distribuiau servicii de televiziune şi internet în comunele amintite mai sus. Trebuie precizat că ambele sunt extrem de puţin cunoscute, iar informaţiile despre acestea sunt foarte puţine. 

Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, „faţă de cei doi Parchetul a confirmat rezoluţia de începere a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de <retransmisia prin cablu a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe> şi <fapta persoanei care se racordează fără drept sau care racordează fără drept o altă persoană la servicii de programe cu acces condiţionat>”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proprietari de firme de cablu, urmăriţi penal pentru retransmitere ilegală de programe TV.
 Vizualizări articol: 1901 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Proprietari de firme de cablu, urmăriţi penal pentru retransmitere ilegală de programe TV5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei