Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 6 (5213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aventură

Fălticeni-Gibraltar, 4.000 de km la pas prin Europa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi temerari fălticeneni, profesorul Călin Dănilă şi Ioan Cojocaru, preşedintele, respectiv vicepreşedintele Academiei de aventură “Pământul Viu” din Fălticeni, vor parcurge pe jos distanţa de 4.000 de kilometri, de la Fălticeni până în Gibraltar, la Tarifa.

Expediţia va începe în primele zile ale lunii martie, marşul constituind o premieră pentru România, cei doi fălticeneni propunându-şi să atingă, mergând pe jos, extrema sudică continentală. Ei vor traversa pe jos România, Ungaria, Croaţia, Slovenia, Italia, Franţa, Spania, folosindu-se de hărţi turistice, evitând autostrăzile şi drumurile naţionale intens circulate şi abordând trasee destinate parcurgerii cu pasul.

Aşa cum am aflat de la Călin Dănilă, proiectul se doreşte a fi o modalitate de promovare a sportivităţii, spiritului de echipă, a culturalităţii şi spiritualităţii de-a lungul Europei, valori care sunt susţinute şi promovate de Academia de Aventură “Pământul Viu”.

 

Mers pe jos, 40 de kilometri pe zi

Pentru a susţine acest demers, Călin Dănilă şi Ioan Cojocaru vor străbate pe jos cei 4.000 de kilometri dintre Fălticeni şi Gibraltar, stabilind legături şi relaţii interculturale şi promovând imaginea României şi, implicit, a municipiului Fălticeni şi a organizaţiei de-a lungul Europei. Ei vor dormi în cort sau se vor caza în gospodăriile populaţiei din zonele pe care le străbat, distanţa medie parcursă într-o zi fiind de 40 de kilometri.

“Prin specificul său, Academia de Aventură <Pământul Viu> încurajează schimburile interculturale şi susţine promovarea valorilor culturale româneşti în context european. Tocmai de aceea, ideea de marş până la Gibraltar este văzută ca o modalitate de cunoaştere <la pas> a Europei din punct de vedere geografic, istoric şi cultural.Pentru a susţine această idee, proiectul îşi propune: atingerea extremei sudice continentale Gibraltar-Tarifa, promovarea imaginii României şi a oraşului Fălticeni, ca promotori ai turismului European, stabilirea unor relaţii specifice între Academia de Aventură <Pământul Viu> şi alte organizaţii europene similare în scopul încurajării practicării turismului de orice fel, promovarea mersului pe jos ca modalitate de turism ecologic, monitorizarea schimbărilor care apar în organismul uman în urma efortului fizic prelungit, realizarea unei performanţe sportive prin parcurgerea la pas a celor 4.000 km”, ne-a declarat unul dintre temerari.

 

Stabilirea traseului Fălticeni-Gibraltar-Tarifa

În scopul atingerii acestor obiective, Academia de Aventură “Pământul Viu”, prin participanţii la proiect, are în vedere activităţi cum ar fi stabilirea traseului Fălticeni-Gibraltar-Tarifa, precizarea alimentaţiei, a suplimentelor nutritive şi a medicaţiei specifice în condiţii de efort fizic prelungit, efectuarea de antrenamente zilnice, achiziţionarea de echipamente specifice unei astfel de călătorii, achiziţionarea de hărţi, a unui GPS şi a alte documente şi aparate necesare, stabilirea etapelor intermediare ale traseului şi a modalităţii de întoarcere în ţară.

Aşa cum am aflat de la Călin Dănilă, marşul se va derula pe o perioadă de aproximativ 100 de zile. În timpul marşului, participanţii vor avea în vedere stabilirea de legături şi contacte cu diverse instituţii şi vor menţine contactul cu cei din ţară, cu ajutorul internetului, prin publicarea pe site-ul organizaţiei şi pe pagina de Facebook a diferitelor materiale (fotografii, imagini, filme, articole) realizate în timpul călătoriei.

Călin Dănilă ne-a declarat: „O problemă mare pe care o vom avea va fi hidratarea. La 40 de kilometri parcurşi zilnic pe jos, iar dacă mai este şi cald, trebuie un aport mare de lichide. O altă problemă ar fi asigurarea echilibrului termic, ţinând cont că nu putem lua foarte multe bagaje, haine de schimb trebuie să avem doar strictul necesar. Orice greutate în plus înseamnă efort. Luăm în calcul şi unele probleme legate de condiţiile meteo. Un vânt puternic însoţit de ploaie şi chiar ninsoare poate duce la una sau două zile de staţionare, şi astfel se pot depăşi cele 100 de zile”. 

Asociaţia Academia de Aventură “Pământul Viu” este o organizaţie nonprofit şi a fost înfiinţată ca rezultat al dorinţei membrilor fondatori de a veni în sprijinul formării unei conştiinţe eco-civice în rândul populaţiei, în special a tinerilor, integrării unui număr cât mai mare de tineri în practicarea şi promovarea turismului ecologic în scopul protejării mediului înconjurător şi conservării ecosistemelor, şi a creării unui curent favorabil dezvoltării şi practicării turismului ecologic.

Persoanele fizice şi juridice care doresc să sprijine financiar derularea acestui proiect o pot face contactând Asociaţia de Aventură “Pământul Viu” la numerele de telefon 0755.492.840, 0741.755.896, 0743.535.963 sau pe email: contact@pamantulviu.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fălticeni-Gibraltar, 4.000 de km la pas prin Europa.
 Vizualizări articol: 1593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Fălticeni-Gibraltar, 4.000 de km la pas prin Europa4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Neculai Barba trimis de
(10 ian 2013, 12:15:03
Luati-l si pe celebrul inginer surubar Neculai Barba cu bicicleta dupa voi eventual sa va tina umbrela cum i-o tinea lui G.Flutur.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei