Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 6 (5213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recompensă

Suceveancă distinsă cu menţiune specială pentru excelenţă în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Maria Secrier se află printre câştigătorii Galei pentru Excelenţă Academică în Străinătate, aceasta fiind distinsă cu menţiune specială pentru excelenţă. Tânăra este doctorandă în bioinformatică la Laboratorul European de Biologie Moleculară, una dintre instituţiile de top în acest domeniu din Europa.

„Mă simt onorată că am primit o astfel de distincţie şi le mulţumesc organizatorilor. De asemenea, vreau să îi felicit pentru profesionalismul cu care au organizat evenimentul de la Palatul Parlamentului, din data de 8 ianuarie. Mă bucur că există astfel de iniţiative în România, acţiuni care să încurajeze talentul, munca şi ambiţia tinerilor din ţară şi din străinătate. Sper ca în viitor acestea să se concretizeze şi în planuri susţinute de reintegrare a celor ce vor să se întoarcă în ţară pe poziţii în care pot avea un cuvânt de spus, spre a influenţa şi chiar schimba în bine mediul de cercetare, industria şi societatea românească”, a declarat Maria Secrier.

În prezent, Maria îşi redactează teza de doctorat pe care o va susţine la jumătatea acestui an. După terminarea doctoratului, tânăra va urma un postdoctorat în domeniul bioinformaticii, întrucât acesta reprezintă următorul pas în vederea urmării unei cariere universitare.

Premiile pentru Excelenţă Academică în Străinătate sunt acordate anual, competiţia având drept scop recunoaşterea meritelor studenţilor români din universităţi reputate la nivel internaţional. Ediţia din acest an a vizat rezultatele obţinute de studenţii români în anul universitar 2011-2012.

 

A fost admisă la doctorat fără a urma un master

Maria a fost şefă de promoţie a Colegiului rădăuţean „Eudoxiu Hurmuzachi”, în 2006. În acelaşi an a plecat în Germania pentru a studia bioinformatica la Jacobs University Bremen, o facultate americano-germană axată pe cercetare. Suceveanca a fost în fiecare an de facultate pe "lista preşedintelui" (distincţie acordată pe baza rezultatelor deosebite la învăţătura din timpul anului universitar).

După terminarea facultăţii, tânăra a fost admisă direct la doctorat (fără masterat) la EMBL (European Molecular Biology Laboratory), în Heidelberg. Aici a lucrat la diverse proiecte în analiza dinamicii proceselor biologice, în special în cadrul ciclului celular, un proces fundamental în dezvoltarea organismului, a cărui perturbare poate duce la apariţia unor boli precum cancerul. „Folosesc metode bioinformatice, statistice şi de vizualizare 2D-3D pentru analiza datelor biologice care vin din cadrul experimentelor efectuate în laborator”, povesteşte Maria. De-a lungul timpului, suceveanca a publicat mai multe articole şi a participat la conferinţe internaţionale şi workshop-uri în Belgia, Austria, Germania, Malaezia, Anglia şi Japonia.

Recent a fondat un club de fotografie pentru a da curs pasiunii sale pentru această artă şi plănuieşte să organizeze o primă expoziţie la finele acestei luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveancă distinsă cu menţiune specială pentru excelenţă în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate.
 Vizualizări articol: 2107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Suceveancă distinsă cu menţiune specială pentru excelenţă în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei