Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 6 (5213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


O ciudăţenie. Sau mai multe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am urmărit integral gala Balonul de Aur, trofeu pe care, luni dimineaţă, eram convins că-l va obţine Messi. Pe parcursul galei însă, am început să am îndoieli, fiindcă din prezentarea oficială a candidaţilor, punctată cu imagini şi cu date concrete, îmi ieşea la calcul că Messi cam pierduse principalele bătălii ale anului, în măsura în care trofeul, deşi individual, se leagă şi de performanţele echipei / echipelor din care făcuse parte în sezonul anterior virtualul câştigător. Iar aici, argumentele pro Iniesta sau pro Ronaldo erau chiar solide. S-o luăm pe rând. Aşadar, Iniesta, deşi nu este un marcator, a înscris totuşi 8 goluri. Dar a şi dat 28 de pase decisive, ceea ce îl face probabil cel mai bun pasator al sezonului. Fără el, dar şi fără Xavi, probabil că Messi ar fi ceva mai puţin decât îl arată cele 4 Baloane de Aur. În plus, Xavi a devenit campion european cu naţionala Spaniei, în timp ce Argentina lui Messi n-a avut mai nimic de spus pe parcursul întregului sezon 2012. Să vedem atuurile lui Ronaldo: păi care altele decât că el şi nu Messi a câştigat titlul de golgheter în Spania la sfârşitul campionatului? În plus, Real-ul lui Ronaldo, şi nu Barcelona, a obţinut titlul de campioană? Aşadar, iese cam pe locul 2, atât faţă de Iniesta, cât şi de Ronaldo. Nu vă grăbiţi să aduceţi în discuţie recordul (de altfel absolut impresionant) de 91 de goluri marcate de Messi în întreg anul 2012, că pentru Balonul de Aur nu se iau în calcul şi cele din noiembrie încoace, fapt dovedit şi de neincluderea uluitorului gol al lui Ibrahimovici contra Angliei în nominalizatele pentru „golul anului”. El va obţine acest trofeu abia la anul, pe vremea asta... Sau poate nu? Fiindcă dacă se votează ca anul ăsta, când titlul a fost acordat celui mai nehazos gol dintre cele 3 nominalizate, atunci n-ar fi de mirare să vedem vreo panaramă de gol, înscris la învălmăşeală, cocoţat în moţul podiumului. Meritată, totuşi ciudată, victoria lui Messi. Tot ciudat şi „golul anului”. Dar cea mai mare ciudăţenie a galei a fost superba interpretare a piesei lui Bob Dylan „If Not for You” de Pia Sundhage, antrenoarea anului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O ciudăţenie. Sau mai multe.
 Vizualizări articol: 991 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
O ciudăţenie. Sau mai multe3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei