Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 6 (5213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Probleme

Veniturile proprii ale Primăriei Suceava, în scădere, pentru prima dată în ultimii cinci ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bugetul municipiului Suceava pentru 2013 ar putea fi semnificativ mai mic decât cel de anul trecut. Acest lucru se întâmplă deoarece, pentru prima dată în ultimii cinci ani de zile, a scăzut procentul de încasare a veniturilor proprii la bugetul local.

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a precizat că în 2012 veniturile proprii au fost mai mici cu 7,4% decât în anul anterior:

„În primul rând s-au încasat bani mai puţini de la agenţii economici. Sunt mulţi agenţi economici care se trec în insolvenţă, deşi nu ar fi cazul, abandonează firmele, îşi deschid altele, iar primăria se înregistrează cu foarte multe debite neîncasate”.

Edilul sucevean a  spus că din această cauză trebuie găsite soluţii de creştere a veniturilor proprii la primărie, prin atragerea de investitori, astfel încât să fie create noi locuri de muncă, care generează, la rândul lor, venituri la bugetul local.

Cert este că din cauza scăderii veniturilor proprii, bugetul pe 2013 ar trebui să fie mai mic, deşi execuţia bugetară a fost cu 38% mai mare decât anul anterior, datorită finanţărilor europene şi stingerii arieratelor.

„La fundamentarea bugetului pe 2013 trebuie să luăm în calcul execuţia anului trecut, iar în condiţiile în care încasările au fost mi mici, conform legii, bugetul trebuie să fie mai mic. Noi avem deja făcută o idee pentru bugetul anului 2013, dar trebuie să vedem mai întâi ce se va întâmpla cu aprobarea bugetului de stat pentru 2013, pentru că acolo se dau directivele pentru alcătuirea bugetului, cu facilităţi şi constrângeri”, a adăugat primarul Sucevei.

Ion Lungu a precizat că scăderea veniturilor proprii nu a fost influenţată de plata taxelor şi impozitelor locale de către populaţie, pentru că aceasta s-a menţinut la nivelul anilor trecuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Veniturile proprii ale Primăriei Suceava, în scădere, pentru prima dată în ultimii cinci ani.
 Vizualizări articol: 1006 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Veniturile proprii ale Primăriei Suceava, în scădere, pentru prima dată în ultimii cinci ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei