Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2012 - Anul XVII, nr. 261 (5166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Zilele Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 29 octombrie - 2 noiembrie, Colegiul „Alexandru cel Bun”Gura Humorului şi-a sărbătorit zilele liceului. După cum ne-au spus organizatorii, totul a început cu o excursie organizată cu elevii colegiului pe Valea Prahovei (Braşov, Cetatea Râşnov, peştera Valea Cetăţii, Castelul Bran, Sfinxul şi Babele, Castelul Peleş).

Vineri, pe 2 noiembrie, s-a organizat o excursie pentru cadrele didactice, la Iaşi, un oraş care, la final de toamnă, după cum au spus participanţii, „se supune dominaţiei crizantemelor”. În cadrul activităţilor dedicate Zilelor Colegiului, elevii au avut posibilitatea să vizioneze filmul „Memoria apei”, moment realizat de profesorii de chimie şi de fizică. După cum ne-a spus profesoara Brînduşa Luminiţa Cîmpan, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, „filmul şi-a propus sensibilizarea elevilor în ceea ce priveşte existenţa complexă a acestei surse şi a dorit să atragă atenţia în legătură cu poluarea şi cu posibilitatea de a o evita”.

 

Parada modei, atelier de lucru

Elevii clasei a X-a N, specializarea Tehnician designer vestimentar, au organizat o paradă a modei, elevii clasei a XII-a P, aceeaşi specializare, au organizat o expoziţie de genţi lucrate de ei din materiale diverse, elevii din clasa a X-a profesională au încântat colegii cu o expoziţie de prăjituri cu vânzare. Catedra de limba francezăa invitat elevii la o vizionare de film, „Les Choristes”,urmată de discuţiidespre mesaj, tematică şi personaje.

În cadrul catedrei de ştiinţe sociale a avut loc un meci demonstrativ de debate în format World Schools, realizat de membrii Clubului de debate de la colegiu. O a doua activitate a fost diseminarea Programului internaţional Teaching democracy – Advanced Betzavta Training Course, desfăşurat în cadrul proiectului Tineret în acţiune, la care au participat profesorii Ana-Maria Rusu şi Daniel Rusu, în perioada 7-14 octombrie 2012, în Krzyzowa (Polonia), şi care a constat într-un atelier de lucru specific metodei Betzavta, la care au participat 15 profesori de la Colegiul „Alexandru cel Bun” care au răspuns invitaţiei.

 

Ateliere de lectură

În cadrul Atelierului de lectură şi scriere, organizat de profesoarele de limba română Ortenzia Gotcu şi Andreea Babor, pentru elevii de gimnaziu, elevii şi-au exprimat propriile opinii cu privire la textul dat fie în scris, fie prin desene ingenioase. Textul lecturat a fost „Poveste cu un gând strănutat” de Laura Grunberg. Un alt Atelier de lectură a fost propus la nivel liceal de profesoara Ştefania Cecilia Miron Popescu. Acesta şi-a propus stimularea apetitului elevilor pentru citit, prin propunerea unor texte literare şi nonliterare de valoare incontestabilă, dar şi experimentarea unor diferite tipuri de lectură cu scopul de a-i ajuta pe elevi să aleagă lectura cea mai potrivită şi cea mai eficientă pentru ei.

Atelierele de lectură şi-au propus să cultive lectura de plăcere, dar şi să dezvolte creativitatea şi expresivitatea limbajului scris.

 

Concursuri

Pentru a comemora 555 de ani de la urcarea pe tron a lui Ştefan cel Mare, catedra de istorie a implicat elevii din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a într-un concurs pe echipaje, care a evocat prin întrebări şi răspunsuri figura voievodului.

Profesoara Elena Manuela David, inspector pentru minorităţi, împreună cu profesorul dr. Constantin Tiron, inspector limbi moderne, au sosit joi la Colegiul „Alexandru cel Bun”, pentru a face o informare despre proiectul cu titlul „Evoluţia istorică a comunităţii poloneze pe teritoriul judeţului Suceava”.

Chiar dacă nu reprezintă o sărbătoare românească, sau tocmai de aceea, elevii au marcat sărbătoarea de Halloween prin diverse activităţi. Concursuri de măşti şi dovleci, poveşti cu fantome, prezentarea simbolurilor, a semnificaţiei şi a originii acestei sărbători. Costumele speciale purtate de elevi, atmosfera creată şi implicarea acestora în a da culoare momentului au demonstrat încă o dată că elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” ştiu să se bucure şi să profite de cunoştinţele de limba engleză şi să sărbătorească sfârşitul lui octombrie împreună, indiferent de specializarea clasei, şi alături de profesorii de limba engleză.

 

Vintage Ball Night

Profesoara Brînduşa Luminiţa Cîmpan a completat că spectacolul concurs Vintage Ball Night a reprezentat câteva ore de eleganţă, bun gust şi atmosferă vintage. Toţi cei implicaţi, elevi din clasele a XII-a şi a IX-a, au ales Miss şi Mister Boboc, au dansat pe diverse acorduri şi s-au întrecut în a oferi bună dispoziţie, savoare şi distincţie unui public la fel de elegant şi implicat. Concertul Laviniei a ridicat sala în picioare şi a antrenat lumea. Spectacolul a însemnat multă muncă, dăruire şi un produs final excelent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1278 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 14 voturi
Zilele Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului4.7514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei