Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iul 2012 - Anul XVII, nr. 162 (5067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sabia pedepsei

„Ninja” din Club River de la Rădăuţi, condamnat la şase ani de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Tiberius Gheorghe Octavian Vatamaniuc, în vârstă de 31 de ani, individul cunoscut şi ca „ninja” din Club River de la Rădăuţi, are de stat la închisoare şase ani. Aceasta este decizia Tribunalului Suceava, o decizie care poate fi atacată la instanţele superioare.

În cadrul procesului care a început acum câteva luni, Vatamaniuc era acuzat de comiterea a patru infracţiuni. Pentru distrugere, judecătorii au luat act că procesul a încetat ca urmare a retragerii plângerii de către Adrian Chiţu, administratorul Club River. Pentru celelalte trei infracţiuni prinse în rechizitoriu, procesul a continuat, iar pedepsele aplicate sunt următoarele: pentru tentativă de omor calificat – 6 ani de închisoare, pentru ultraj contra bunelor moravuri – 1 an şi 6 luni, iar pentru port fără drept de arme albe – două luni închisoare.

De asemenea, instanţa a decis să-i acorde despăgubiri morale persoanei pe care Tiberius Vatamaniuc a atacat-o şi lovit-o cu sabia în incinta Club River. Mai exact, Costel Nistor, din Volovăţ, va avea de primit 20.000 de lei morale şi 22.545 de lei daune materiale.

Faptele pentru care este judecat Vatamaniuc s-au petrecut în noaptea de 12 spre 13 august 2011, iar rechizitoriul de trimitere în judecată a fost finalizat la începutul acestui an, după ce la dosar a fost depus rezultatul expertizei psihiatrice, care a arătat că autorul avea discernământ în momentul atacului.

 

A intrat cu sabia în club şi cu maşina pe terasă

Atacul său din noaptea de 12 spre 13 august 2011, petrecut în incinta Clubului River din Rădăuţi, a fost extrem de agresiv. Conform anchetei procurorilor, Vatamaniuc a încercat să-l lovească în cap cu o sabie, cu o lamă de 68 de cm lungime, pe Costel Nistor, din Volovăţ, acesta din urmă scăpând după ce a reuşit să pareze cu mâna lovitura. El a fost tăiat adânc în zona cotului, iar pentru îngrijiri medicale a avut nevoie de o perioadă de 56-58 de zile.

Conform rechizitoriului de trimitere în judecată, autorul a acţionat după un conflict spontan cu victima, pe fondul consumului de alcool. A intrat cu sabia în club şi s-a îndreptat spre victimă, lovind-o fără ezitare.

Ieşit din local, Vatamaniuc s-a urcat într-o maşină de teren (un jeep marca Mitsubishi Pajero) şi a intrat cu autoturismul pe terasa localului, provocând pagube mari, dar şi foarte multă panică printre zecile de clienţi martori la nebunia din acea seară.

Momentul atacului cu sabia a şi fost înregistrat, de altfel, de o cameră video din local. 

Imediat după comiterea faptei, Vatamaniuc a dispărut, iar judecătorii au emis pe numele său mandat de arestare în lipsă. El a fost dat în urmărire generală, iar în noiembrie 2011 poliţiştii au reuşit să-l captureze în locuinţa sa din comuna Suceviţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ninja” din Club River de la Rădăuţi, condamnat la şase ani de închisoare.
 Vizualizări articol: 2890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Ninja” din Club River de la Rădăuţi, condamnat la şase ani de închisoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   !? trimis de
(14 iul 2012, 19:14:22
Mda... ''dreptate'' marca Romania... Ce stiti voi?!?!!!
2.   Astai justitia noastra trimis de
(14 iul 2012, 19:19:14
Unul care ucide sau fura miliarde primeste chiar si mai putin,asta primeste 6. stiu ca nui frumos cea facut Vatamaniuc ,dar acest Nistor merita sa incaseze mult mai multa bataie fiindca el e vinovatul cu scandalul.
Si pentruconfusedandrinio NEAGU,Cat naiba valoreaza la tine doua mese si cateva scaune deau fost asa mari pagube:))
3.   Comentariu trimis de
(16 iul 2012, 18:04:04
da merta o bataie dar ce a facut el se numeste tentativa de omor .
4.   ... trimis de
(16 iul 2012, 23:05:46
Tentativa de omor... daca era oricine altcineva in locul lui, cu siguranta primea o pedeapsa mai mica. Da' nah, tinand cont ca e vb de Vatamaniuc, verdictul s-a dat pe baza motivelor personale, care au cantarit mai mult decat dovezile existente. Daca tot se respecta asa de tare legea, sa fie pusa in aplicare pt toata lumea la fel. De ce se fac diferente? De ce nu suntem realisti???? Invidia roade!!!!!hee hee

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei