Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iul 2012 - Anul XVII, nr. 162 (5067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cursuri de specializare

CCI Suceava a finalizat proiectul „Fit to Tourism – Fit Tour”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Camera de Comerţ şi Industrie Suceava a finalizat un proiect în valoare de 2,5 milioane de euro, intitulat „Fit to Tourism – Fit Tour”, care a avut ca principal scop valorificarea şi îmbunătăţirea calităţii capitalului uman din domeniul turistic din judeţele Suceava, Neamţ şi Maramureş. Proiectul s-a derulat pe o perioadă de doi ani, conferinţa de închidere având loc ieri, la Conacul Domnesc, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Dezvoltării şi Turismului, Cristian Bărhălescu, a preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a prefectului Florin Sinescu, precum şi a mai multor agenţi economici din turism şi a persoanelor instruite în cadrul proiectului.

Managerul acestui proiect, Ovidiu Donţu, a ţinut să precizeze că proiectul s-a adresat personalului din domeniul turistic, angajaţi, manageri, administraţii de unităţi de primire turistică, dar şi celor care vor să lucreze în acest domeniu.

Ovidiu Donţu a spus că prin acest proiect au fost înfiinţate trei Centre Regionale de Competenţe în Turism, care funcţionează în sediile Camerelor de Comerţ şi Industrie din Suceava, Neamţ şi Maramureş. El a arătat că toate cele trei centre sunt funcţionale începând cu data de 1 iulie 2011, oferind consultanţă specializată în turism.

Managerul acestui proiect a subliniat că 482 de persoane au beneficiat de şapte programe de calificare în diverse activităţi, respectiv administrator pensiune turistică, tehnician în turism, agent de turism – ghid, ospătar, bucătar, cameristă şi recepţioner. Ovidiu Donţu a spus că din cele 482 de persoane, 163 sunt din judeţul Suceava, 159 din Neamţ şi 161 din judeţul Maramureş.

Tot în cadrul acestui proiect au fost editate zece manuale în domeniul turismului şi au fost realizate şapte filme educaţionale, pentru cei care s-au specializat în domenii precum administrator de pensiune turistică, agent de turism – ghid, bucătar, ospătar, cameristă, recepţioner şi tehnician în turism.

Ovidiu Donţu a mai adăugat că prin proiectul „Fit to Tourism – Fit Tour” a fost creată o platformă educaţională care poate fi accesată la adresa de internet elearning.fit-tour.ro, care a avut 4.200 de vizitatori şi are în momentul de faţă 570 de utilizatori înregistraţi.

Proiectul „Fit to Tourism – Fit Tour” a fost realizat de CCI Suceava în parteneriat cu SC Consulting Group SRL Suceava, SC Tourism Hotel and Restaurant Consulting Group Bucureşti, Asociaţia pentru Turism Bucovina, CCI Neamţ şi CCI Maramureş.

 

Secretarul de stat în MDRT, Cristian Bărhălescu: În turism se lucrează cu sufletul

Prezent la conferinţa de închidere a acestui proiect, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării şi Turismului, Cristian Bărhălescu, a ţinut să aprecieze faptul că toate cursurile organizate acoperă toate domeniile necesare activităţii turistice.

„Cu toate acestea, este bine să se înţeleagă un lucru. Toţi cei care s-au pregătit aici trebuie să continue perfecţionarea în turism. Să nu considerăm că au făcut un curs şi este de ajuns. Trebuie să revină, pentru că turismul este o industrie în continuă mişcare”, a declarat Bărhălescu.

El le-a spus celor prezenţi la evenimentul organizat de CCI Suceava că în turism trebuie să lucrezi „cu inima şi cu sufletul”. Pe de altă parte, Bărhălescu l-a sfătuit pe preşedintele CJ Suceava. Cătălin Nechifor, să creeze „un nucleu” care să lucreze la cât mai multe proiecte cu finanţare europeană în domeniul turismului.

„Judeţul Suceava a accesat câte câteva sute de programe. Vă sfătuiesc în continuare să fiţi extrem de uniţi, să mai accesaţi câteva sute de programe, pentru că aveţi deja câteva zeci de proiecte depuse. Nu vă opriţi aici. Şi îl rog pe preşedintele Nechifor să constituie un nucleu care să producă astfel de proiecte”, a mai spus Cristian Bărhălescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CCI Suceava a finalizat proiectul „Fit to Tourism – Fit Tour”.
 Vizualizări articol: 1448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
CCI Suceava a finalizat proiectul „Fit to Tourism – Fit Tour”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei