Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 ian 2010 - Anul XV, nr. 4 (4295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe lângă lege

Noi acuzaţii împotriva lui „Coaţă”, patronul hotelului-restaurant „Casa de Piatră”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arestat preventiv pentru că ar fi comandat incendierea vilei omului de afaceri sucevean Ghoerghe Berbece şi a pensiunii acestuia, „La Dolce Vita”, şi eliberat, după 13 luni de arest, la mijlocul lunii octombrie a anului trecut, Ioan Popovici, în vârstă de 42 de ani, zis ”Coaţă”, patronul hotelului-restaurant „Casa de Piatră”, va da din nou ochii cu poliţişti şi procurori.
Pe lângă acuzaţiile de instigare la distrugere în formă calificată, pentru care, dacă va fi găsit vinovat, ar putea fi condamnat şi la 15 ani de închisoare, „Coaţă” va trebui să răspundă acum şi pentru evaziune fiscală.
Potrivit unui comunicat remis, ieri, de Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Ioan Popovici, precum şi iubita acestuia, Daniela Steclaru, în vârstă de 24 de ani, în calitate de reprezentanţi legali ai localului „Casa de Piatră”, situat la ieşirea din municipiul Suceava spre comuna Şcheia, sunt cercetaţi penal pentru evaziune fiscală.
Împotriva celor doi, se arată în comunicatul respectiv, s-a început, ieri, urmărirea penală.
Popovici şi Steclaru sunt acuzaţi că nu au înregistrat în evidenţele contabile toate veniturile realizate din mai multe nunţi şi cumetrii pe care le-au organizat la „Casa de Piatră”.
Până în prezent, anchetatorii au găsit zece persoane fizice cărora „Coaţă” şi iubita sa le-au pus la dispoziţie localul pentru evenimente festive, însă nu au emis documente fiscale şi nu au înregistrat în evidenţele contabile sumele încasate.
„Prejudiciu adus bugetului consolidat al statului este de 99.391 de lei (impozit pe profit – 45.556 lei şi TVA 53.835 lei) şi a fost recuperat integral”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul Gabriel Panţiru.

 

De ce a ajuns Coaţă în spatele gratiilor şi de ce a fost eliberat

„Coaţă” a ajuns în spatele gratiilor în septembrie 2008, fiind acuzat că a plănuit cele două incendii, cel de la vila lui Gheorghe Berbece (din 28/29 iulie 2009, cu pagube de 100.000 de lei) şi cel de la pensiunea acestuia (29/30 iulie, cu pagube de 600.000 de euro).
Incendiatorul, individul plătit să ducă la îndeplinire planul în stil mafiot, ar fi, susţin procurorii, un recidivist din Broşteni, Petrică Mândrilă, zis „Polonic”, aflat în prezent în penitenciarul Botoşani.
La aproape două luni de la incendii, Mândrilă, arestat pentru mai multe furturi, se destăinuieşte anchetatorilor şi le mărturiseşte cum a dat foc averii lui Gheorghe Berbece la comanda concurentului acestuia în afaceri, Ioan Popovici.
„Polonic” a mai declarat că, la comiterea ambelor fapte, a fost ajutat de „Coaţă”, care i-a înmânat recipientele cu benzină şi lac pe care le-a folosit, l-a dus cu maşina, i-a spus cum să procedeze, i-a indicat pe unde să intre în pensiune.
Pentru cele două incendii, susţin anchetatorii că le-ar fi mărturisit Mândrilă, acesta din urmă a primit de la Popovici suma de 24.900 de lei şi promisiunea că îi va cumpăra un apartament în oraşul Broşteni.
Anchetatorii susţin că neînţelegerile financiare dintre cei doi l-au determinat pe „Polonic” să dea totul în vileag.
Eliberarea lui „Coaţă” a fost motivată de către judecători prin faptul că procesul a bătut pasul pe loc, punând acest lucru în sarcina instituţiilor statului, fără a fi precizate acestea şi gradul de contribuţie.
Procesul în care sunt judecaţi Popovici şi Mândrilă se află pe rolul primei instanţe, Judecătoria Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi acuzaţii împotriva lui „Coaţă”, patronul hotelului-restaurant „Casa de Piatră”.
 Vizualizări articol: 1916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Noi acuzaţii împotriva lui „Coaţă”, patronul hotelului-restaurant „Casa de Piatră”5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei