Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 237 (5444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O femeie de 61 de ani aflată la pelerinajul la moaştele Sf.Parascheva de la Iaşi a murit

Vineri, 11 Octombrie 2013 (14:34:00)

O femeie de 61 de ani cu probleme cardiace, care participa la pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva, de la Iaşi, a murit, vineri, la Spitalul "Parhon", din municipiu, unde a fost dusă în stare gravă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Luminiţei Budron, medic coordonator al Serviciului de Ambulanţă Iaşi, femeia în vârstă de 61 de ani avea fibrilaţii ventriculare, fiind în stare foarte gravă şi intrând în stop cardio-respirator.

"Echipa de pe ambulanţă a efectuat manevrele de resuscitare, iar femeia a fost dusă la Spitalul "Parhon", fiind transportată la Secţia ATI, unde, din păcate, a murit", a spus medicul coordonator.

Din primele date, se pare că femeia s-ar fi aşezat la rând pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva încă din cursul nopţii de joi spre vineri şi că, pe fondul oboselii, dar şi al lipsei hranei, i s-ar fi făcut rău.

Marius Ţăranu, de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, a declarat corespondentului MEDIAFAX că 30 de persoane au leşinat în timp ce stăteau la coadă, câţiva dintre pelerini fiind transportaţi la spital.

Vineri, în jurul orei 14.00, coada la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva măsura aproximativ doi kilometri, în zonă fiind în jur de 20.000 de pelerini.

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă într-o procesiune, vineri dimineaţă, din incinta Catedralei Mitropolitane, fiind aşezată apoi într-un baldachin special amenajat în curtea lăcaşului de cult, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Alături de moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva au fost aşezate şi moaştele Sfântului Simeon de la Muntele Minunat, aduse, joi seară, de la Mănăstirea Neamţ.

Pelerinii au început să se aşeze la rând încă de joi seară, aceştia aşteptând peste 12 ore în zona în care vineri dimineaţă urmau să fie scoase sfintele moaşte din incinta Catedralei.

Mai multe străzi din jurul Catedralei au fost închise circulaţiei, iar jandarmii au format un culoar de acces pentru pelerinii care vor să atingă sfintele moaşte.

Câteva mii de credincioşi s-au închinat încă de joi la moaştele Sfintei Parascheva, înainte ca acestea să fie scoase din incinta Catedralei Mitropolitane din Iaşi, oamenii spunând că au venit mai devreme pentru a evita aglomeraţia.

La Iaşi, au ajuns pelerini din mai multe judeţe ale ţării, autocare cu număr de Bucureşti, Galaţi, Neamţ sau Suceava fiind parcate în centrul oraşului.

Autorităţile se aşteaptă ca în zilele următoare rândul de pelerini care se va forma în jurul Mitropoliei ieşene să se întindă constant pe o lungime de peste doi kilometri.

Peste 1.200 de poliţişti şi jandarmi asigură ordinea publică pe perioada pelerinajului religios de la Iaşi.

Peste 250.000 de pelerini din întreaga ţară sunt aşteptaţi în aceste zile în oraş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O femeie de 61 de ani aflată la pelerinajul la moaştele Sf.Parascheva de la Iaşi a murit.
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O femeie de 61 de ani aflată la pelerinajul la moaştele Sf.Parascheva de la Iaşi a murit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei