Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 237 (5444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Varga: Vom face o listă neagră a firmelor cu lucrări de calitate slabă, schimbăm şi legislaţia

Vineri, 11 Octombrie 2013 (15:42:02)

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, spune că intenţionează să întocmească "o listă neagră" a firmelor care au realizat lucrări de calitate slabă, cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, adăugând că legislaţia va fi schimbată ca să primeze criteriile calitative.

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a participat la discuţii cu conducerea Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, căreia i-a cerut responsabilitate în ce priveşte gestionarea banului public cheltuit pentru lucrări cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, dar şi să îi semnaleze firmele care fac lucrări de calitate slabă, în aşa fel încât acestea să nu mai poată participa la licitaţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Varga a spus, în acest context, că intenţionează să întocmească o "listă neagră" a acestor firme.

"Vom face o listă neagră a firmelor, asta este intenţia noastră, am avut o primă discuţie cu directorii tehnici, la nivel naţional, am identificat câteva cauze care au generat astfel de situaţii, una dintre cauze este legată şi de legislaţie, pentru că actuala lege a achiziţiilor publice oarecum sugerează ca preţul cel mai mic să fie prioritatea în analizarea documentaţiilor. Şi având în vedere că aceste lucrări sunt totuşi de interes naţional, sunt nişte lucrări care-i apără pe cetăţeni, acum lucrăm, facem modificări legislative, astfel încât să putem avea şi alte criterii de selecţie afirmelor atunci când participă la licitaţie. Criteriile calitative să primeze", a spus ministrul.

Varga a apreciat că "nu este corect" ca o firmă să îşi adjudece o lucrare oferind, la licitaţie, jumătate de preţ faţă de preţul prevăzut în studiul de fezabilitate, în detrimentul alteia, "care probabil demonstrează că face lucrări de calitate".

"Calitatea trebuie să fie cea care primează. Şi lucrăm la modificările legislative în acest sens. Cred că până la sfârşitul anului le vom avea. (...) Lucrăm acum la modificări legislative. Vom vedea dacă va trebui să umblăm şi la legea achiziţiilor publice, dar modificăm legislaţia astfel încât să poată fi considerat prioritar şi criteriul calitate, nu neapărat preţul cel mai mic", a subliniat aceasta.

Ministrul a adăugat că a dispus în urmă cu o lună verificarea lucrărilor cu rol de apărare împotriva inundaţiilor din toată ţara şi că raportul va fi prezentat în maxim o săptămână.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Varga: Vom face o listă neagră a firmelor cu lucrări de calitate slabă, schimbăm şi legislaţia.
 Vizualizări articol: 656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Varga: Vom face o listă neagră a firmelor cu lucrări de calitate slabă, schimbăm şi legislaţia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei