Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 125 (5332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

AMPOSDRU a deschis 18 apeluri pentru depuneri de proiecte

Luni, 3 Iunie 2013 (15:35:36)

Autoritatea de Manegement pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) a deschis 18 apeluri pentru depuneri de proiecte, beneficiarii având două săptămâni să studieze Ghidul solicitantului şi să depună documentaţia necesară, informează Ministerul Muncii.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) precizează că o noutate introdusă de AMPOSDRU şi OI POSDRU pentru această deschidere de call-uri este posibilitatea ca beneficiarii să studieze timp de două săptămâni Ghidul solicitantului şi să pregătească documentaţia necesară pentru Actionweb.

"În fiecare ghid de condiţii specifice, deschiderea sistemului electronic Actionweb se va face în data de 17 iunie 2013, orele 10.00, şi se va închide în data de 1 iulie 2013, orele 16.00", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

MMFPSPV precizează că, în ultimul an, AMPOSDRU a reuşit remedierea deficienţelor de sistem care au dus la pre-suspendarea programului în perioada august 2012 - ianuarie 2013.

"Din momentul deblocării fondurilor, AMPOSDRU a reuşit să crească rata absorbţiei cu mai mult de opt la sută, de la 7,73 la sută la 16,27 la sută. Practic, în patru luni, AMPOSDRU a reuşit să atragă sume mai mari decât toţi banii rambursaţi în perioada 2007-2013. Odată cu deblocarea banilor de la Comisia Europeană, AMPOSDRU reuşit să ajungă la zi cu rambursarea cheltuielilor către beneficiari. Numai în perioada martie- aprilie 2013, s-au verificat şi achitat peste 1.000 de cereri de rambursare, în valoare totală de peste 400.000.000 lei", se mai arată în comunicat.

Ministerul mai spune că, pentru noile call-uri, procedurile vor fi simplificate şi termenele de plată vor fi reduse, ceea ce va însemna reducerea numărului de documente pe etape de verificare a unor cheltuieli, lucrări executate sau activităţi desfăşurate, dar şi scurtarea termenului de plată către beneficiari şi scurtarea timpului între momentul plăţii facturilor şi cel în care se trimit cererile de rambursare către Comisia Europeană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AMPOSDRU a deschis 18 apeluri pentru depuneri de proiecte.
 Vizualizări articol: 1041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AMPOSDRU a deschis 18 apeluri pentru depuneri de proiecte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei