Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 125 (5332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Flutur consideră că o viitoare regiune Nord-Est va însemna doar dezvoltarea “centrului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, s-a întâlnit recent cu profesorul universitar Ioan Ianoş, membru al Consiliului Consultativ pentru Regionalizare (CONREG), discuţiile fiind purtate pe marginea materialelor care sunt prezentate în momentul de faţă cu privire la regionalizare şi reorganizarea administrativă a României.

În cadrul discuţiilor, Gheorghe Flutur şi-a exprimat îngrijorarea că în aceste studii nu se vorbeşte despre Bucovina aşa cum se vorbeşte despre Banat, Dobrogea, Crişana sau Maramureş, cu atât mai mult cu cât criteriul istoric este primul în lista criteriilor care stau la baza stabilirii viitoarelor regiuni.

Flutur a făcut referire în primul rând la ceea ce trebuie să aducă bun, pentru fiecare cetăţean, orice demers de acest gen, apreciind că reorganizarea administrativă sau regionalizarea reprezintă un proces mult prea important pentru România ca să poată fi abordat în maniera actualei guvernări USL.

Făcând referire la proiectul USL pentru regionalizare, liderul PDL Suceava şi-a exprimat îngrijorarea că, aşa cum se conturează lucrurile, Regiunea de Nord-Est va fi cea mai mare regiune ca populaţie şi teritoriu, dar cu un Produs Intern Brut extrem de mic, sub 70% din PIB-ul naţional. „Regiunea Nord-Est va însemna concentrarea resurselor într-un singur punct şi dezvoltarea doar a centrului. Pe de altă parte, consider că sunt argumente solide care demonstrează că o regiune mai mică, Suceava cu Botoşani – de exemplu, poate avea ca pol de dezvoltare municipiile Suceava şi Botoşani, egale ca populaţie, apropiate ca distanţă, ceva în genul Brăila-Galaţi sau Arad-Timişoara. Şi doar într-o astfel de abordare ar fi posibil să aibă beneficii fiecare locuitor al zonei în cazul unei reorganizări administrative”, consideră Gheorghe Flutur.

El a mai spus că actuala guvernare trebuie să ofere răspunsuri clare atunci când se pune întrebarea „ce aduce bun actualul proiect de regionalizare a României?”

Gheorghe Flutur explică faptul că în momentul de faţă sunt aduse în discuţie într-un mod nearticulat studii extrem de laborioase, dar care nu au „în miezul acţiunii” omul, cetăţeanul, ci doar hărţi, fluxuri de migraţie, poli, indici, tabele sau grafice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur consideră că o viitoare regiune Nord-Est va însemna doar dezvoltarea “centrului”.
 Vizualizări articol: 1508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Flutur consideră că o viitoare regiune Nord-Est va însemna doar dezvoltarea “centrului”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Observ ca sunteti desconsiderat si de Monitorul Sv trimis de
( 3 iun 2013, 17:23:02
Regionalizarea ar trebui sa fie subiect de prima pagina, nu!?
Observ, dl Flutur, ca sunteti, de o vreme, desconsiderat si de Monitorul!
O problema arzatoare cum este regionalizarea, este trecuta de ziaristi la sfirsitul stirilor, ori de frica sa nu fie certati, ori din dezinteres!
Doar d-voastra sunteti bine intentionat si sunteti ingrijorat de lipsa patriotismului local, indiferenta si dezinteresul alesilor actuali!

Pentru regionalizare ar fi de dorit ca forurile raspunzatoare sa se implice fara rezerve.
Sunt toate motivele ca Bucovina sa ramina o regiune de sine-statatoare. Este un moment crucial, daca nu este folosit corespunzator, consecintele vor fi de lunga durata.
Si nu uitati ca ati fost alesi sa ne reprezentati interesele indiferent de partid!
1.1  RE: Observ ca sunteti desconsiderat si de Monitorul Sv trimis de
( 3 iun 2013, 17:49:51
Mie nu-mi convine sa merg la Iasi mai ales cind stiu cit de departe si periculos este drumul ala si mai tre. sa merg cu 40km/h, ca peste tot e plin de radare si politisti!
Sa votam si sa sustinem, sa alcatuim o regiune mai mică, Suceava cu Botoşani ....ar fi normal!!
1.2  RE: Observ ca sunteti desconsiderat si de Monitorul Sv trimis de
( 3 iun 2013, 20:40:55
Marea regionalizarea s-a amanat ... pana dupa alegerile viitoare, asa ca discutia nu prea isi mai are rostul. Ideal ar fi SV-BT, dar trebuie sa-i intrebam si pe cei din BT daca ne vor pt ca s-ar putea sa avem surprize. Cei din NT au spus clar ca vor cu Iasi.
1.3  RE: Observ ca sunteti desconsiderat si de Monitorul Sv trimis de
( 3 iun 2013, 20:43:58
Oricum chestia cu "Bucovina" nu cred ca mai tzine, doar jumatate din SV e Bucovina daca o luam istoriceste, asa ca trebuie sa re-branduim Suceava si sa-i atragem si pe cei din BT. Trebuie sa ne gandim la denumire desteapta!
1.4  RE: Observ ca sunteti desconsiderat si de Monitorul Sv trimis de
( 4 iun 2013, 10:36:50
cam 20% dinb teritoriul judetului (sud-est) nu a fost Bucovina. Falticeniul e singurul oras care nu a fost parte a Bucovinei, deci nu chiar jumatate. Cat despre BT, cu "vor" "nu vor", cui pasa? Noua ce ne iese daca facem regiune cu ei? Ce ne pot oferi ei noua sau noi lor? Asta trebuie sa fie intrebarea. Iar daca dam raspuncs, eu zic ca iesim in pierdere.
2.   Visăm "cai verzi pe pereți"! trimis de
( 3 iun 2013, 20:45:12
Hai să fim realiști și să nu ne mai zbatem (teoretic vorbind că practic nu facem nimic). Nu merităm să fim capitală de regiune oricât de mult am visa. E ok, toți avem visuri. Dar acestea nu se îndeplinesc decât prin multă muncă. Iar Suceava nu este pregătită pentru așa ceva. Practic, nu avem cu ce dovedi că am merita. Suntem "vai de capul nostru" și mai pretindem să fim capitală de regiune?! Va fi Iașiul, asta e! Ne merităm soarta! Am fost conduși și încă suntem de oameni DEZINTERESAȚI de soarta noastră. Fiecare se gândește la buzunarul său, la funcția sa și la cât mai multe excursii. Iar noi, cetățenii, neavând oportunități, neavând un loc de muncă, stăm și facem rugăciuni pentru ca și mâine să avem o pâine pe masă.sad
3.   Suceava capitala regiunii UTOPIA trimis de
( 3 iun 2013, 21:00:44
Bun,deci am aflat in final ca se doreste regiunea Bucovina cu capitala la Suceava.Dar sa vedem ce inseamna Bucovina.Este este o regiune istorică cuprinzând un teritoriu care acoperă zona adiacentă orașelor Rădăuți, Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Siret și Vicovu de Sus din România, precum și Cernăuți, Cozmeni, Zastavna, Vășcăuți pe Ceremuș, Vijnița, Sadagura și Storojineț din Ucraina.Deci intreb din nou:ce judete va contine regiunea ?

3.1  RE: Suceava capitala regiunii UTOPIA trimis de
( 4 iun 2013, 10:39:21
bai inteleg, ca inca esti sub contract, dar chiar asa sa te intorci impotriva semenilor tai? Din cauza tradatorilor ca tine, tara asta e in top 1 la toate (rapoarte negative). Suntem intr-o vreme cand trebuie sa tragem la caruta toti intr-o parte, sa avem o oarecare independenta economica, iar tu pt. o pensie de r@hat sau ce ai tu, denigrezi Suceava. RRoman adevarat, ca dac n-ai cum sa fii.
4.   O sa va para rau! trimis de
( 3 iun 2013, 21:38:12
O sa va para rau!
Daca vor fi 1.000.000 de oameni ca voi, care judeca asa, vom trai asa cum ne asternem! Nu-i normal sa cautam explicatii si justificari in aceasta situatie! Ar fi normal sa vedem punctele tari care ne indreptatesc sa facem din Suceava o regiune, ca sunt destule exemple ca la altii, daca sunt ,,sprijiniti”, se poate!
A se vedea: Brăila-Galaţi, Arad-Timişoara sau Brasov-Sibiu.

5.   Referendum trimis de
( 4 iun 2013, 02:25:08
trebuie facut referendum sa vedem daca locuitorii din judet prefera regiunea Nord est cu iasi neamt botosani etc sau daca vor sa ramana in regiunea de sine statatoare Bucovina.
5.1  RE: Referendum trimis de
( 4 iun 2013, 10:43:00
pai asa ar fi democratic, dar aici nu e democratie, vezi tu...aici e Republica Rosie a pumnului in gura (RRPG) sau Republica Intereselor Personale (RIP...Romania)
6.   Ce vb tu?? trimis de
( 4 iun 2013, 06:08:19
Insecta, in locul tau m-ar preocupa toate treburile ilicite care le-ai facut cand erai presedinte la CJ!! te asteapta o camera racoroasa in regiunea SV_BT, mai exact la iesirea din BT spre Stefanesti. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei