Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 125 (5332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Faza judeţeană

Aproape o mie de preşcolari au participat sâmbătă şi duminică la Festivalul „Voinicelul”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Aproape o mie de preşcolari au participat sâmbătă şi duminică la Festivalul naţional „Voinicelul”, ediţia a XI-a, faza judeţeană, în incinta Iulius Mall Suceava. În competiţie au intrat micii artişti câştigători ai premiului I la fazele zonale, desfăşurate cu o săptămână în urmă, în localităţile Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Siret, Gura Humorului şi Suceava. În cele două zile de concurs, au fost prezentate 225 de momente artistice, printre care dans modern, dansuri populare, dans sportiv, dans medieval, solişti vocali, grupuri vocale, fantezii coregrafice, recitatori – artă dramatică etc. Juriul, format din oameni de specialitate, a fost impresionat şi de costumele deosebite pe care le-au purtat concurenţii la fiecare moment artistic.

Festivalul-concurs „Voinicelul” este o manifestare artistică organizată la nivelul învăţământului preşcolar la iniţiativa şi sub patronajul Inspectoratului Şcolar al Judeţului (IŞJ) Suceava, scopul competiţiei fiind descoperirea copiilor cu potenţial artistic, promovarea şi orientarea acestora pe filieră vocaţională, valorificarea obiceiurilor şi creaţiilor artistice adecvate vârstei. Totodată, festivalul îşi propune amplificarea şi revigorarea activităţilor artistice la nivelul învăţământului preşcolar.

 

Artişti „de naţională”

Părinţii preşcolarilor, rudele, dar şi publicul care s-a aflat preţ de câteva momente, în acest weekend, în Iulius Mall Suceava, au putut admira şi aplauda calităţile artistice ale micuţilor, care, în ciuda vârstei fragede, 4-6 ani, şi-au luat în serios fiecare rol şi au impresionat prin talent şi originalitate.

Câştigătorii premiului I, în cadrul fazei judeţene a Festivalului-concurs „Voinicelul”, mai puţin recitatorii – arta dramatică, conform regulamentului concursului, s-au calificat pentru faza naţională, care va avea loc la sfârşitul acestei luni. La faza naţională, evoluţiile celor mai bune formaţii artistice vor fi recompensate cu Trofeul Festivalului „Voinicelul” (pentru grupuri) şi Placheta Festivalului „Voinicelul” (pentru evoluţiile individuale).

Comitetul de organizare a festivalului-concurs a fost alcătuit de profesoarele Antoaneta Botez, Ioana Airoaie, Elena Chelaru, Lăcrămioara Avădanei, Geta Lungu. Coordonatoarea întregii manifestări a fost Daniela Răileanu, inspector de specialitate pentru învăţământ preşcolar din cadrul IŞJ Suceava. Profesoara Ioana Airoaie ne-a spus că toţi copiii au fost recompensaţi cu dulciuri, iar cei care s-au remarcat în mod deosebit prin evoluţiile lor şi au fost apreciaţi de juriu au primit diplome. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape o mie de preşcolari au participat sâmbătă şi duminică la Festivalul „Voinicelul”.
 Vizualizări articol: 2680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Aproape o mie de preşcolari au participat sâmbătă şi duminică la Festivalul „Voinicelul”5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei