Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 125 (5332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plenul Camerei va fi informat despre încetarea mandatului de deputat al lui Becali

Luni, 3 Iunie 2013 (16:02:04)

Plenul Camerei Deputaţilor va fi informat despre încetarea mandatului de deputat al lui George Becali, a declarat, luni, după şedinţa Birului Permanent al Camerei, secretarul Niculae Mircovici.

"Decizia Biroului Permanent a fost aceea de a fi informat plenul despre situaţia de fapt care există în momentul de faţă, şi anume faptul că domnul Becali, având o hotărâre definitivă şi ireviocabilă a ICCJ, nu mai este deputat, deci mandatul domniei sale încetează de drept din moment ce există această hotărâre definitivă şi irevocabilă şi va fi anunţată Camera despre încetarea mandatului de deputat", a precizat Mircovici.

Mircovici a mai spus că noul statut va rezolva această chestiune, pentru a nu mai genera neclarităţi privind necesitatea unui vot în Parlament.

"Noul statut va rezolva această problemă. Încă suntem în această situaţie în care părerile pot fi diferite, dar e cert că mandatul încetează dacă omul a murit sau dacă a fost condamnat definitiv pentru incompatibilitate, deci mandatul este încetat şi în mod categoric nu am avea o altă soluţie decât aceea de a informa Camera despre faptul că locul este vacant", a explicat Mircovici.

El mai spus că informarea plenului despre vacantarea postului lui Becali se va face în această săptămână.

"Se va face la plen, că va fi mâine, că va fi poimâine, se va face în cadrul plenului", a adăugat Mircovici.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, vineri, că va propune Biroului Permanent al Camerei să ia o decizie în legătură cu mandatul lui George Becali, arătând că el consideră că este corect ca Parlamentul să ia act de vacantarea postului lui Becali fără să voteze.

"O să cer Biroului Permanent să luăm o decizie, pentru că m-am uitat şi la precedentele cazuri şi s-a luat act, la domnul Năstase s-a luat act, domnul Trăşculescu şi-a dat demisia. Eu o să consult Biroul Permanent, am cerut şi specialiştilor în drept constituţional să luăm o decizie", a precizat Zgonea, întrebat în legătură cu situaţia mandatului lui George Becali.

Întrebat în legătură cu faptul că Monitorul Oficial a publicat deja vacantarea postului lui Becali, Zgonea a spus că este normal, pentru că a mers pe varianta din cazul lui Adrian Năstase.

"Normal, pentru că a mers pe varianta domnului Năstase, pentru că era aceeaşi regulament atunci, aceeaşi decizie am avut şi voi avea o discuţie în Biroul Permanent", a adăugat Zgonea.

El a mai spus că, personal, crede că decizia de a se lua act de vacantarea mandatului lui Becali este corectă, deşi joi a avut altă opinie.

Hotărârea prin care Camera Deputaţilor ia act de încetarea mandatului de parlamentar al lui George Becali şi declară vacant locul de deputat al acestuia a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat joi, la Craiova, că postul lui George Becali în Parlament nu este vacant, el arătând că, potrivit Statutului deputaţilor şi senatorilor, în forma nemodificată, luarea unei astfel de decizii trebuie supusă la vot.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plenul Camerei va fi informat despre încetarea mandatului de deputat al lui Becali.
 Vizualizări articol: 675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plenul Camerei va fi informat despre încetarea mandatului de deputat al lui Becali0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei