Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 125 (5332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prinţul Charles a discutat cu autorităţile din Covansa despre dezvoltarea zonei şi produse locale

Luni, 3 Iunie 2013 (14:35:16)

Prinţul Charles, care s-a aflat într-o vizită privată în Transilvania, s-a întâlnit, duminică seară, în satul Valea Zălanului, cu autorităţile locale din judeţul Covasna, cu care au discutat, printre altele, despre dezvoltarea zonei şi despre produse locale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La întâlnirea cu Prinţul Charles au participat, printre alţii, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Nagy Jozsef, primarul comunei Malnaş, Kasleder Jozsef, şi primarul oraşului Baraolt, Lazar-Kiss Barna.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Nagy Jozsef, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că moştenitorul coroanei Marii Britanii s-a arătat interesat de proiectele de dezvoltare, subliniind importanţa conservării specificului zonei.

"Era încântat de caşcavalul tradiţional produs de un producător din Mereni. De asemenea, s-a arătat interesat de lucrările de dezvoltare, menţionând importanţa conservării specificului zonei", a spus Nagy.

Autorităţile covăsnene i-au dăruit Prinţului Charles un baston cioplit din lemn, un album al Bienalei de Artă Fotografică din Ţinutul Secuiesc şi o carte în limba engleză despre judeţul Covasna.

La rândul său, primarul comunei Malnaş, Kasleder Jozsef, a declarat că la întâlnire a vorbit cu Prinţul Charles despre satul Valea Zălanului, unde moştenitorul coroanei britanice deţine mai multe proprietăţi, precum şi despre probleme sociale şi despre posibilităţile de promovare a producătorilor locali.

Luni după-amiază, Prinţul Charles va fi primit la Palatul Victoria de către premierul Victor Ponta, apoi va merge la Cotroceni, unde va fi primit de către preşedintele Traian Băsescu.

Prinţul Charles a sosit în România joi, la Târgu Mureş, de unde a mers la Micloşoara, în Covasna, la domeniul contelui Kalnoky Tibor, unde a fost găzduit în noaptea de joi spre vineri. Moştenitorul coroanei Marii Britanii a mers apoi la Valea Zălanului, din comuna Malnaş, judeţul Covasna, unde a înnoptat la una dintre proprietăţile sale. Prinţul Charles are patru case în satul covăsnean Valea Zălanului, ultima cumpărată în primăvara acestui an, potrivit primarului din comuna Malnaş, Kasleder Jozsef.

Vineri, Prinţul Charles a vizitat localitatea mureşeană Archita, discutând cu şeful Consiliului Judeţean Mureş şi cu personalităţi medicale despre inventarierea şi păstrarea patrimoniului transilvănean, respectiv despre înfiinţarea unei clinici în zonă.

Moştenitorul coroanei Marii Britanii a fost în Transilvania de mai multe ori, în ultimii ani, în vizite private, în judeţele Mureş, Covasna, Harghita şi Braşov.

Ultima vizită a Prinţului Charles în România a avut loc în iunie anul trecut, când a mers în localităţile Apold, Daia şi Saschiz. La Saschiz, moştenitorul coroanei britanice a mers la un punct de procesare legume - fructe, iar în localitatea Daia a vizitat o plantaţie de flori a unei fundaţii specializate în biodiversitate.

Tot atunci, Prinţul Charles a avut o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prinţul Charles a discutat cu autorităţile din Covansa despre dezvoltarea zonei şi produse locale.
 Vizualizări articol: 653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prinţul Charles a discutat cu autorităţile din Covansa despre dezvoltarea zonei şi produse locale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei