Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 125 (5332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatul a adoptat legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară

Luni, 3 Iunie 2013 (18:28:22)

Plenul Senatului a adoptat, luni, proiectul de lege prin care Guvernul este abilitat să emită ordonanţe simple în anumite domenii pe perioada vacanţei parlamentare, în favoarea acestuia fiind înregistrate 94 de voturi "pentru", 8 "împotrivă" şi 14 abţineri.

Proiectul de lege urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care va lua decizia finală asupra documentului care permite Guvernului să legifereze în perioada în care Parlamentul se află în vacanţă.

Guvernul a solicitat abilitarea de a emite ordonanţe, în vacanţa parlamentară, în ceea ce priveşte rectificarea bugetară, modificarea Codului fiscal, plata unor arierate, modificarea statutului administraţiilor publice locale, dar şi înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Autostrăzi din România.

Proiectul de lege care stabileşte domeniile în care Guvernul va putea legifera în perioada vacanţei parlamentare a fost înaintat Parlamentului, pentru dezbatere şi aprobare, primind acordul Comisiei juridice din Senat.

Executivul cere abilitarea pentru a opera rectificarea bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale, reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, măsuri privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici, modificarea Codului fiscal, dar şi a legii care prevede nivelul taxelor consulare.

De asemenea, Executivul doreşte să suplimenteze bugetul Ministerului Agriculturii pentru reîntregirea fondului european pentru pescuit, precum şi măsuri pentru diminuarea arieratelor bugetare a unor operatori economici din industria de apărare.

În plus, un amendament adoptat la nivelul Comisiei juridice din Senat prevede "măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii structurilor de administrare fiscală, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative".

Guvernul mai vrea să adopte măsuri în ceea ce priveşte întreprinderile mici şi mijlocii, dar şi să plătească obligaţiile financiare ale CNCAN la organismele internaţionale.

În ceea ce priveşte administraţia, Executivul urmăreşte modificarea şi completarea legii care reglementează statutul-cadru al unităţii administrative teritoriale.

În ceea ce priveşte domeniul transporturilor, se are în vedere modificarea legislaţiei privind aeroporturile, dar şi a celei privind drumurile naţionale şi autostrăzile. De altfel, un alt amendament adoptat de Comisia juridică prevede înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Autostrăzi din România.

De asemenea, Guvernul ar putea viza şi modificarea şi completarea legii privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece.

Un alt domeniu cuprins în proiect priveşte mediul, ariile protejate, pescuitul şi acvacultura.

Mai mult, este vizat şi domeniul achiziţiilor publice unde ar putea fi operate modificări în sistemul de atribuire a contractelor, dar şi în legea de funcţionare a ANRMAP.

"Prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege" este o ultimă prevedere a proiectului care ar urma să abiliteze Guvernul să emită ordonanţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul a adoptat legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară.
 Vizualizări articol: 1095 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul a adoptat legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei