Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 125 (5332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fenechiu despre salariul directorului CFR Marfă:Eu consider că salariul de 9.000 de euro este corect

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, susţine că salariul directorului de la CFR Marfă, de aproximativ 9.000 de euro, este unul corect şi că trebuie să se termine cu "populismele astea", motivând că dacă nu dai salarii bune, nu poţi obţine performanţă.

Relu Fenechiu a declarat, într-o conferinţă de presă, susţinută la Iaşi, că în trei luni, noul director general al CFR Marfă a reuşit să încheie contracte în valoare de 90 de milioane de lei, considerând că salariul acestuia, de aproximativ 9.000 de euro pe lună, este corect.

"E posibil ca salariul să fie foarte mare pentru un director şi mic pentru un alt director, de la aceeaşi instituţie. Depinde ce face acel om acolo. Nu vreau să vă dau exemplul de la CFR Infrastructură, pentru că actualul director abia săptămâna trecută şi-a negociat salariul. Însă directorul de la CFR Marfă, de când a venit, a reuşit să aducă contracte de 90 milioane de lei, în trei luni. Pentru un astfel de om, comparându-l cu cel de dinainte, care în decurs de patru ani nu a reuşit să aducă măcar un contract pentru CFR, eu consider că salariul de 9.000 de euro este corect", a afirmat Relu Fenechiu.

Ministrul Transporturilor a precizat că "degeaba" se umblă cu "populismele astea", în sensul de a le da acestor oameni "3.000 de lei pe lună, că un medic are doar 2.000".

"Suntem obligaţi să dăm salarii bune, altfel niciodată nu vom avea performanţă", a spus Fenechiu.

El a adăugat că salariul nu este o unitate despre care să spui că e mare sau mică.

"E nevoie de salarii mari pentru a aduce oameni competenţi. Chiar cred că la unităţile din autoritatea Ministerului Transporturilor, la ora actuală, cea mai mare parte sunt oameni competenţi. Important este să nu vină pe salarii de 8-9.000 de euro pe lună nişte politruci. Când mă refer la politruci, nu mă refer neapărat la oameni angajaţi politic, ci la oameni care vin din politică şi care nu au nici o legătură cu managementul", a mai afirmat Relu Fenechiu.

Guvernul a transmis miercuri un tabel în care în dreptul managerilor din companiile de stat sunt prezentate, fără explicaţii suplimentare, ci doar cu precizarea că este lista indemnizaţiilor la care făcuse referire premierul Ponta la începutul şedinţei de guvern, indemnizaţii lunare cuprinse între 11.250 lei şi 66.642 lei, iar pentru membrii consiliilor de administraţie sunt indicate indemnizaţii între 132 lei şi 33.000 lei, cu mari alocaţii la Transgaz, Imprimerie, CN Uraniu, CE Oltenia, Electrica, Cuprumin, Romatsa, Tarom, CFR.

Potrrivit datelor prezentate, cel mai mare nivel lunar al indemnizaţiei de manager este prezentat la CN Căi Ferate CFR SA, de 14.583 euro, şi la Poşta Română, de aproximativ 14.280 euro.

Mai sunt prezentate indemnizaţii de manager de peste 11.000 euro în cazul Electrica, la circa 10.000 euro la Nuclearelectrica, Cuprumin, Tarom şi Romatsa, la 9.500 euro în cazul CFR Marfă şi 9.100 euro pentru CFR Călători, la peste 8.500 euro în cazul CN Imprimeria Română sau Electrrica Furnizare şi la peste 7.500 euro în cazul Administraţei Porturilor Maritime Constanţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fenechiu despre salariul directorului CFR Marfă:Eu consider că salariul de 9.000 de euro este corect.
 Vizualizări articol: 1316 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fenechiu despre salariul directorului CFR Marfă:Eu consider că salariul de 9.000 de euro este corect0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bataie de joc la adresa cetateanului trimis de
( 3 iun 2013, 12:52:47
Domnule Fenechiu,va bateti joc de cetateanul roman.Cum e posibil ca intr-o tara saraca unde salarul mediu este de 1500 ron pe luna sa dati asemenea salarii nesimtite.Sunt curios ce spuneti d-voastra care ca ministru luati doar 1400 euro pe luna?Ce spuneti cand un om din subordinea d-voastra ia 9000 de euro pe luna?Vorbiti de performanta la CFR Marfa?Stim toti ce se intampla cu aceste companii de stat.Stim si ce manageri specialisti ati pus acolo.Salarul unui directoe nu trebuie sa depaseasca 1000 euro pe luna.
2.   Bataie de joc la adresa cetateanului trimis de
( 3 iun 2013, 15:45:47
Ingropata in datorii si cu o cota de piata din ce in ce mai mica, CFR Marfa este un model pentru cum nu ar trebui sa fie gestionata o societate de stat.De ani de zile, CFR Marfa a fost capusata, bombardata de tot felul de contracte si cu toate acestea nimeni nu a luat niciodata o decizie pana acum. S-a ajuns la privatizarea unei societati cu mari probleme - peste 450 de milioane de euro datorie.Coruptia si administrarea defectuoasa, lipsa de interes a guvernantilor, investitii facute doar de dragul de a fi facute au aruncat CFR Marfa in colaps.
Glasul rotilor de fier tocite de smecheri suna din ce in ce mai stins.Ministrul Mitrea a mostenit companiile de cale ferata, iar CFR Marfa era perla - o societate cu peste 60.000 de vagoane si 1.000 de locomotive si cu o cota de piata de aproape 90%. Si cel mai important lucru: datorii zero!Apoi a aparut unul din cei mai mari tepari ai tarii,fostul director CFR Mihai Necolaiciuc.In mai 2007, era cercetat de DNA pentru “fapte de coruptie la nivel inalt” care ar fi adus un prejudiciu bugetului de stat de 69 de milioane de euro.In plus, Necolaiciuc ar fi vandut la fier vechi dupa casarea ilegala, 23.000 de vagoane si 1059 de locomotive.
3.   Corupti din toate tarile, veniti in Romania! trimis de
( 3 iun 2013, 22:07:09
E clar ca lui Fenechiu nu i se pare prea mare un salariu de 9000 de euro pe luna, el insusi fiind milionar in euro. Salariul lui de ministru abia ii ajunge, probabil, pentru trabucuri si mese la restaurante scumpe . Grosul de bani vine din traficul de influenta, spagi si comisioane grase. Tipii astia sunt atat de bogati si atat de rupti de realitatile tarii, incat daca vad o bancnota de 100 de euro pe jos, nici nu se sinchisesc s-o ridice. Ma ingrozesc sumele care se scurg din bani publici in buzunarele acestor indivizi. RADUMAMII pomenea de Nicolaiciuc, cu un prejudiciu de 69 de milioane de euro...ma ia ameteala. Va dati seama ca pentru ei 9000 de euro nu inseamna mai nimic. In zilele noastre o spaga de 9000 de euro(dovedita!) nici macar nu aduce un titlu de prima pagina, e insignifianta. Mare scofala...9000de euro...ma lasi!?
Eu cred daca lui Necolaiciuc i se da un salariu de 20 de milioane de euro, tot ar fi furat 69 de milioane.
Sunt atat de multi corupti in Guvernul si Parlamentul Romaniei, incat fraudele mai mici de 50 de milioane(de euro!) aproape trec neobservate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei