Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 111 (5318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu:Proiectul pentru înfiinţarea registrului naţional al bolnavilor de hepatită, nemulţumitor

Vineri, 17 Mai 2013 (17:58:36)

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, spune că proiectul pentru înfiinţarea unui registru naţional pentru pacienţii bolnavi de hapatită este, în prezent, într-o formă nemulţumitoare şi că este nevoie de registre pentru toate patologiile care sunt finanţate de la bugetul de stat.

Ministrul a declarat jurnaliştilor, vineri, la Braşov, înainte de a intra la Congresul Internaţional al Pacienţilor cu afecţiuni hepatice, unde a a fost semnat protocolul de colaborare dintre Ministerul Sănătăţii şi Asociaţia SANO-HEP România, că nu vrea ca politicile publice în domeniul sănătăţii "să se facă din birourile ministerului, ci prin consultare", atât consultare cu asociaţiile de pacienţi, cât şi cu organizaţiile profesionale ale medicilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat care este stadiul proiectului realizării unui registrul naţional pentru pacienţii bolnavi de hapatită, solicitat de către asociaţiile bolnavilor de hepatită, Nicolăescu a spus că acesta este "într-o formă nemulţumitoare", fără a preciza care sunt deficienţele acestuia, şi că este nevoie de registre naţionale pentru fiecare patologie în parte care beneficiază de finanţare publică.

"Din păcate, registrul naţional pentru pacienţi este într-o formă nemulţumitoare şi pe baza acestui protocol (n.r. - protocolul de colaborare dintre Ministerul Sănătăţii şi Asociaţia SANO-HEP România) şi a modului în care vrem să reformăm programele naţionale de sănătate, un obiectiv pe care l-am spus de mai multe ori este şi acela de a avea registre naţionale pentru toate patologiile pe care le finanţăm din bugetul de stat. E normal să avem registre, pentru că până la urmă e vorba de ban public", a spus ministrul Sănătăţii.

El a mai menţionat că este posibil ca pe unele patologii să fie mai multe cheltuieli decât au fost planificate.

Asociatia SANO-HEP România, asociaţie a pacienţilor cu afecţiuni hepatice, membru fondator al Asociaţiei Europene ELPA (European Liver Patients Association), organizează, vineri şi sâmbătă, cea de-a şasea ediţie a Congresului Internaţional al Pacienţilor cu afecţiuni hepatice, la Braşov.

Tematica abordată în lucrările ediţiei din acest an este "Hepatitele virale cronice - o abordare integrată în cadrul serviciilor de sănătate din România. Actualitaţi si perspective în afecţiunile hepatice".

Printre invitaţi se numără şi prof.dr. Irinel Popescu - şeful Secţiei de Transplant, Institutul Clinic Fundeni, Bucureşti, conf. prof. dr. Radu Voiosu - şeful secţiei de Gastroenterologie, Spitalul Colentina, Bucureşti, conf. prof. dr. Ileana Constantinescu - şef Secţia virusologie a Spitalului Clinic Fundeni, prof. dr. Gamal Shiha, Universitatea Al Mansoura, Egipt şi prof. dr. Iulianna Lupasco de la Laboratorul de Gastroenterologie şi Hepatologie din cadrul Univ. de Stat şi Farmacie, "N. Testemitsanu", Chişinău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu:Proiectul pentru înfiinţarea registrului naţional al bolnavilor de hepatită, nemulţumitor.
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu:Proiectul pentru înfiinţarea registrului naţional al bolnavilor de hepatită, nemulţumitor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei