Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 111 (5318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Turcan: Ideea prelungirii vacanţei de vară este iresponsabilă, neprofesionistă şi populistă

Vineri, 17 Mai 2013 (17:24:16)

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, vineri, la Sibiu, că propunerea de prelungire a vacanţei de vară a elevilor este "iresponsabilă, neprofesionistă şi populistă", şi că aceasta arată "neputinţa şi ar trebui să ducă la demisie", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, că propunerea transmisă de ministrul Turismului, Maria Grapini, Ministerului Educaţiei, de a scurta anul şcolar şi a prelungi vacanţa de vară a elevilor este "deopotrivă iresponsabilă, neprofesionistă şi populistă".

"Această propunere arată neputinţa şi ar trebui să ducă la demisie. Doamna ministru, dacă vrea să ajute turismul, să îmbunătăţească infrastructura turistică, să stimuleze turismul prin reduceri de fiscalitate care să ducă la oferte acceptabile în România, nu mai scumpe decât în ţări cu destinaţie turistică consacrată, să dezvolte parteneriate pentru atragerea de turişti, nu să umble la durata anului şcolar pentru elevi", a spus Raluca Turcan.

Ea a afirmat că în România "oamenii nu merg în concedii nu din cauza vacanţelor elevilor, ci pentru că nu au bani".

În plus, vicepreşedintele democrat-liberal a precizat că reducerea duratei anului şcolar este contrară curentului înregistrat în Uniunea Europeană, unde se discută despre creşterea numărului de ore de studiu, pentru "a face faţă competiţiei cu sistemul de educaţie asiatic".

"În Uniunea Europeană dezbaterea este de creştere a numărului de ore studiate şi de scurtare a vacanţelor pentru a face faţă competiţiei cu sistemul de educaţie asiatic. În ţări asiatice sunt cerinţe de performanţă tot mai mari şi, pentru a răspunde la aceste cerinţe, ei sunt dispuşi la un efort din ce în ce mai mare, la tot mai multe ore de studiu. Noi avem o opţiune: fie învăţăm mai mult şi vom ajunge să fim competitivi, fie învăţăm mai puţin şi vom ajunge să lucrăm pentru alţii", a declarat Turcan.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism, Maria Grapini, este de acord cu propunerea patronatelor din turism de mărire a vacanţei de vară a elevilor şi susţine că a înaintat, în acest sens, o scrisoare către Ministerul Educaţiei.

"Eu mergeam spre litoral şi scrisoarea a plecat de la mine de la secretariat către ministrul Educaţiei, în care am solicitat vacanţele, aşa cum le-aţi cerut dumneavoastră. Dar nu mă pot băga totuşi în strategia ministerului Educaţiei, însă am explicat de ce am solicitat acest lucru. Pentru că nu pierde nimeni, şi noi am făcut începerea şcolii la 15 septembrie şi nu cred că se întâmpla ceva. Eu, ca studentă, veneam pe litoral între 1 şi 15 şi era cea mai bună perioadă şi mai ieftină", declara, joi, Maria Grapini.

Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS) şi Asociaţia Investitorilor în Staţiunea Turistică Venus cereau, marţi, încheierea anului şcolar la 1 iunie "măcar pentru clasele I-VIII", ceea ce, în opinia acestora, ar permite familiilor cu copii să beneficieze de tarife reduse pe litoral.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turcan: Ideea prelungirii vacanţei de vară este iresponsabilă, neprofesionistă şi populistă.
 Vizualizări articol: 639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Turcan: Ideea prelungirii vacanţei de vară este iresponsabilă, neprofesionistă şi populistă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei