Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 111 (5318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Vocea oraşului

Lucrările de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare provoacă nemulţumire printre rădăuţeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Lucrările de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Rădăuţi provoacă mari nemulţumiri în rândul localnicilor. Deranjaţi de faptul că pe anumite străzi au fost prinse în proiect doar lucrări pentru reţelele de apă, iar pe altele doar lucrări pentru reţelele de canalizare, rădăuţenii au înaintat petiţii la Consiliul Judeţean Suceava, la Prefectura Suceava şi la Garda de Mediu. Oamenii solicită nici mai mult nici mai puţin decât stoparea lucrărilor şi reluarea lor doar în momentul în care va exista un plan unitar de acţiune, concomitent pentru reţelele de apă şi canalizare.

„Se trage reţea de apă pe stradă la noi (n.a. - strada Ochiurilor), dar canalizare pauză. Noi vom fi nevoiţi să facem fose, iar în felul acesta pânza de apă freatică va fi afectată. S-a făcut totul fără cap şi fără coadă, doar de dragul de a cheltui nişte bani”, a spus revoltat un cetăţean de pe strada Ochiurilor din Rădăuţi.

O altă stradă pe care vor avea loc lucrări de extindere a reţelelor de canalizare este 1 Mai. Aici apare o altă problemă şi în consecinţă o altă nemulţumire.

Strada a fost asfaltată în cursul anului trecut, iar acum este spartă pentru ca aceste lucrări să poată fi realizate.

„Nu e bătaie de joc ce se întâmplă? Cei de la primărie nu ştiau anul trecut că aici vor avea loc lucrări? De ce au mai îngropat bani aiurea?”, sunt întrebări adresate primarului Aurel Olărean.

Rădăuţenii cred că mai indicat ar fi fost ca lucrările actuale să vizeze schimbarea azbestului din conductele principale de alimentare cu apă potabilă, material considerat toxic pentru sănătate.

 

Lucrări în valoare de 36,3 milioane de lei

Actualele lucrări sunt intitulate „Extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi apă uzată din aglomerarea Rădăuţi”, contract cu o valoare de peste 36,3 milioane de lei. Licitaţia pentru executarea lucrărilor a fost câştigată de firma germană Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau Gmbh & co KG, dar totul a fost subcontractat, termenul de finalizare iniţial fiind 2015.

Potrivit proiectului, vor fi reabilitate reţelele de alimentare cu apă pe 23 de străzi din municipiu şi rezervoarele de alimentare de pe dealul Osoi, şi în acelaşi timp, vor fi extinse pe alte 61 de străzi din localitate. Programul european mai prevede reabilitarea reţelei de canalizare pe şase străzi şi extinderea ei pe 63 de străzi. Mai exact vor fi reabilitate reţelele de apă din zonele străzilor 1 Mai, Putnei, Ştefan cel Mare, Grănicerului, Trandafirilor, Ion Creangă, Gheorghe Doja, Ieraclie Porumbescu, Piaţa Unirii, Calea Cernăuţi şi Calea Bucovinei, şi vor extinse cele din zonele Unirea Principatelor, Bogdan Vodă, General Iacob Zadik, Cucului, Nicolae Bălcescu, Constantin Dobrogeanu Gherea, Ion Grămadă, Dimitrie Dan, Ochiurilor, Mihai Botnar, Plevnei, Tolocii, Andronic Motrescu, Pandurilor, Alexandru Odobescu, Vasile Conta, şi altele din zonele cartierelor Hipodrom, Tolocii, şi Luncii.

La capitolul reabilitare reţele de canalizare menajeră sunt prevăzute lucrări pe străzile Putnei, Ion Nistor, Dobrogeanu Gherea, Calea Cernăuţi, Calea Bucovinei şi în Piaţa Unirii, iar extinderi în zonele mărginite de străzile Hipodromului, Bogdan Vodă, Ştefan cel Mare, Fagilor, 1 Mai, Alexandru Obobescu, Hanului, Plevnei, Sitarului, Constantin Dobrogeanu Gherea, Petru Rareş, Frâncei, Cucului, Macului, George Enescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare provoacă nemulţumire printre rădăuţeni.
 Vizualizări articol: 2284 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 9 voturi
Lucrările de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare provoacă nemulţumire printre rădăuţeni4.759

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei