Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 111 (5318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri necesare

Câinii vagabonzi, consideraţi principala cauză a invaziei de căpuşe din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Confruntată cu o adevărată invazie a căpuşelor, cea mai bună dovadă fiind numărul foarte mare de persoane care s-au prezentat la Urgenţele Spitalului Judeţean după ce au fost muşcate de aceste insecte, municipalitatea suceveană se pregăteşte să ia măsuri pe mai multe planuri.

Astfel, în paralel cu pregătirea unei campanii de dezinsecţie în parcuri, conducerea Primăriei Suceava vrea să intensifice campania de strângere a câinilor vagabonzi de pe străzi, aceştia fiind consideraţi principala cauză a invaziei de căpuşe.

„Mulţi dintre câinii prinşi până acum provin din zone limitrofe şi sunt purtători de căpuşe. Faptul că sunt oameni care au fost muşcaţi de căpuşe în timpul unor ieşiri prin zone centrale ale Sucevei, unde nu poate fi vorba de turme de oi, indică destul de clar faptul că insectele au ajuns acolo prin intermediul câinilor vagabonzi”, consideră viceprimarul Ovidiu Doroftei, care vrea să sporească măsurile de prindere a acestora.

Acesta a precizat că de la demararea acestei campanii, la finele lunii aprilie, cei trei angajaţi ai Direcţiei Domeniului Public au prins peste 150 de câini fără stăpân, fără a fi luaţi în calcul numeroşii pui de câini ridicaţi dintre blocuri.

„Acţiunea s-a desfăşurat bine, avem rezultate concrete, chiar de în unele zone angajaţii noştri au fost împiedicaţi să-şi facă treaba de persoane care cred că astfel le fac bine animalelor. Totuşi, mulţi suceveni sunt nemulţumiţi că încă nu s-a ajuns cu prinderea câinilor şi în zona lor sau că nu au fost încă strânşi toţi câinii din zonele unde s-a acţionat. De aceea este necesar să creştem numărul personalului care se ocupă de prinderea câinilor, dar să sporim şi numărul accesoriilor necesare unor astfel de acţiuni, pentru o eficienţă cât mai bună”, a declarat viceprimarul municipiului Suceava.

De aceea, începând de luni, pe străzile oraşului vor acţiona trei echipe de prindere a câinilor vagabonzi, care vor fi duşi apoi în cele două adăposturi amenajate în lunca Sucevei şi administrate de municipalitate cu sprijinul Asociaţiei ProAnima.

„Cei care au reţineri în a ne lăsa să prindem câinii de pe stradă pot să se convingă că nu le facem nimic rău mergând să-i vadă la adăpost, unde pot să-i şi hrănească şi să-i îngrijească”, a adăugat viceprimarul Ovidiu Doroftei, care vrea să cureţe oraşul de haitele de câini vagabonzi şi de cuştile amenajate la parterul unor blocuri.

Măsura este motivată în special de numărul extrem de mare de reclamaţii care se primesc săptămânal la primărie din partea sucevenilor atacaţi de câini pe stradă sau chiar în faţa blocului în care locuiesc, nu puţini fiind cei care au ajuns la spital cu muşcături.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câinii vagabonzi, consideraţi principala cauză a invaziei de căpuşe din Suceava.
 Vizualizări articol: 1853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Câinii vagabonzi, consideraţi principala cauză a invaziei de căpuşe din Suceava5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(17 mai 2013, 14:31:22
In fata Consulatului Ucrainei s-a format o haita de vreo 20 de javre, hranita de o nebuna, incepand cu ora 5 jumate dimineata. Propun cazarea acestor jigodii muscatoare si galagioase, in apartamentul miloasei care locuieste deasupra salonului de infrumusetare din parcarea MPO. In caz contrar, vom fi nevoiti sa aplicam solutia finala. Mai concret, NAPALM.
2.   . trimis de
(17 mai 2013, 20:02:03
Cum am mai spus, problema cainilor comunitari este de mult, una de infestatie. Degeaba tratezi simptomele daca nu tratezi cauza. Sa fii muscat de capuse in zona centrala este ceva inacceptabil pt. o societate care se vrea a fi multe lucruri. Nu ma intereseaza in ce fel bat campii activistii, la fel cum pe mine ca cetatean ajuns in situatia asta, nu ma intereseaza ce fel de masuri se iau pt. stoparea fenomenului, atat timp cat sunt rapide si eficiente. Oricum nu se va face nici pe dracu, pentru ca romanul e prin definitie nereactiv, asa ca o sa ne manance capusele in casele noastre.
3.   ... trimis de
(17 mai 2013, 20:38:08
In ziare va laudati mereu cu stransul cainilor vagabonzi de pe strazi.De pe care strazi? Daca in plin centrul orasului, in parcul central traieste bine mersi o haita de vreo 5 caini.Am sunat personal la Primarie, de nenumarate ori, dar nimeni nu face nimic, mereu mi se spune ca au integistrat sesizarea.. Langa Casa Prieteniei sunt unii locatari care hranesc acesti caini, care, in prezenta altor persoane devin foarte agresivi. Domnule Doroftei, va invitam la o plimbare in parc, pe seara, poate faceti cunostinta personal cu acesti caini dragalasi, precum si cu puricii si capusele lor. Si in baza carei legi aceste persoane opresc hingherii sa ia potaile? daca musca pe cineva raspund ei in fata legii? au carnete de sanatate pt maidanezi? ii vaccineaza si deparaziteaza?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei