Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 111 (5318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Arafat: Doar asociaţiile pacienţilor mai trebuie consultate despre proeictul legii malpraxisului

Vineri, 17 Mai 2013 (19:21:54)

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat spune că în privinţa proiectului legii malpraxisului mai trebuie consultate doar asociaţiile pacienţilor, după care documentul va intra în dezbatere publică, peste maxim zece zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Raed Arafat a declarat, vineri, la Sfântu Gheorghe, că proiectul legii malpraxisului ar putea intra în dezbatere publică în maxim zece zile, întrucât mai trebuie consultate asociaţiile pacienţilor.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, joi s-au desfăşurat ultimele discuţii, iar proiectul legii este într-o formă aproape finală.

"Legea vizează reducerea părţii birocratice şi includerea părţii de mediere, dar mai ales face ca cel care reclamă să intre imediat în discuţii şi în mediere cu asiguratorul. (...) Legea prevede mai multe aspecte care să faciliteze modul în care se rezolvă litigiul sau acuzaţia de malpraxis, iar cel care a fost victima unui malpraxis să fie plătit. Pentru că asta era problema până acum, medicii se asigurau, pacienţii sau familiile lor nu primeau bani. Noua lege prevede ca cei care asigură să şi plătească, atunci când este vorba despre un caz real de malpraxis", a afirmat Arafat.

La începutul lunii aprilie, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, declara, în emisiunea "După 20 de ani", că proiectul noii legi a malpraxisului, care va stabili modul de verificare şi evaluare a faptei reclamate, ar putea fi pus în dezbatere publică în două-trei săptămâni.

"Primul lucru care se schimbă, şi cel mai important, este să aşezăm modul în care se controlează şi se evaluează fapta presupusă de malpraxis. Experţii care vor veni să controleze şi să spună dacă este sau nu malpraxis vor fi mult mai independenţi şi mult mai obiectivi (...) Prin noul proiect, va fi evaluat şi modul de despăgubire. Colegiul Medicilor nu va fi excus din acest proces", spunea la vremea respectivă Nicolăescu.

Potrivit acestuia, a doua noutate ce va fi adusă de proiect vizează preluarea unei părţi din responsabilitate de către firmele de asigurări. "Firmele de asigurări, care încasează de ani de zile mulţi bani pentru riscul profesional, să plătească. Până acum, nu au plătit nimic", explica demnitarul.

Ministerul Sănătăţii afirma, în februarie, că legislaţia privind rezolvarea cazurilor de culpă medicală trebuie revizuită de urgenţă, având în vedere situaţiile tot mai dese în care medici români sunt bănuiţi sau acuzaţi de malpraxis.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arafat: Doar asociaţiile pacienţilor mai trebuie consultate despre proeictul legii malpraxisului.
 Vizualizări articol: 795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arafat: Doar asociaţiile pacienţilor mai trebuie consultate despre proeictul legii malpraxisului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei