Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 111 (5318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proteste

Astărăstoae anunţă, la Suceava, un plan de măsuri care ar putea merge până la blocarea activităţii în sistemul medical

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a reacţionat dur împotriva guvernanţilor şi instituţiilor statului care au pus presiune pe medici, anunţând măsuri radicale. Ieri seară, la Suceava, el s-a declarat îngrijorat de independenţa profesională şi a ameninţat cu blocarea totală a sistemului sanitar dacă abuzurile contra breslei din care face parte nu vor înceta. El a arătat că această decizie a fost luată în şedinţa Consiliului Naţional al CMR, care s-a întrunit ieri, la Suceava.

„Vom trece la un plan de acţiuni care se poate finaliza până în luna iulie cu blocarea totală a sistemului de sănătate”, a spus Astărăstoae.

„Ştiu că trăim nişte vremuri foarte grele, ştiu că medicii sunt într-o ţară cu o democraţie formală, într-o ţară în care cei care-o guvernează sunt incapabili s-o guverneze şi încearcă să facă circ dacă nu pot să dea pâine, într-o ţară în care sunteţi hăituiţi de toate organismele de forţă ale statului, controale de la CAS, ITM, Ministerul Sănătăţii, Gardă, în ultimul timp un avânt deosebit avându-l şi tovarăşii procurori şi miliţieni”, le-a transmis Astărăstoae medicilor prezenţi aseară la hotelul Zamca, cu ocazia lansării Zilelor Medicale ale Sucevei.

 

„Se comit abuzuri pentru că ei ştiu că nu vor răspunde. Nici un torţionar şi nici un securist nu a fost pedepsit în democraţia noastră originală”

Preşedintele CMR a avut un mesaj şi pentru decidenţi, pe care i-a informat că „ne-am săturat să ascultăm că noi vrem, dar nu putem. Ne-am săturat să fim blamaţi, ne-am săturat să fim expuşi în piaţa publică în fiecare zi, pe informaţii false care pleacă de la instituţii ce ar trebui să protejeze cetăţeanul, ne-am săturat să ducem în spate un sistem în care nu se investeşte şi tot timpul să ni se scoată în faţă etica profesiei medicale”.

Astărăstoae le-a cerut guvernanţilor să nu mai dea lecţii de etică, „s-o înveţe ei întâi şi apoi vom vedea noi ce este în grădina noastră”. El a subliniat că în loc de vorbe şi promisiuni aşteaptă de la decidenţi o finanţare corespunzătoare a sistemului şi măsuri care să le asigure medicilor o protecţie reală, astfel încât instituţiile represive ale statului care au încă o mentalitate comunistă să nu mai poată aduce atingere demnităţii corpului profesional medical.

„Se comit abuzuri pentru că ei ştiu că nu vor răspunde. Nici un torţionar şi nici un securist nu a fost pedepsit în democraţia noastră originală. De aceea, mesajul pe care îl transmitem este <Ajunge>! A ajuns cuţitul la os, nu mai acceptăm să fim blamaţi, batjocoriţi, prost plătiţi şi, în acelaşi timp, ei să ne arunce şi în piaţa publică”, a răbufnit, la Suceava, Astărăstoae.

La finalul discursului său, preşedintele CMR le-a mai transmis medicilor că „trebuie să aveţi încredere în forţa dumneavoastră, gândiţi-vă că pe toată această campanie, pe tot ce s-a lansat în mass-media, în tot felul dezbateri, pacienţii au încredere în noi, merg alături de noi, după cum arată ultimul sondaj de opinie”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astărăstoae anunţă, la Suceava, un plan de măsuri care ar putea merge până la blocarea activităţii în sistemul medical.
 Vizualizări articol: 1277 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Astărăstoae anunţă, la Suceava, un plan de măsuri care ar putea merge până la blocarea activităţii în sistemul medical5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Capuse trimis de
(18 mai 2013, 09:58:15
Încă o data reiese ca sistemul este putred in tara asta,.... totul pleacă de la slaba organizare, de la multe organe intermediate care papa banii si traiesc pe spinarea altora, de la birocratie, nepasare, indolenta, nemulțumire generală........cred ca mulți oameni din aceasta tara ar prefera sa plătească mai scump serviciile medicale decât sa dea șpagă, si mai cred ca mulți din sistemul medical ar prefera sa aibă salarii decente decât sa primească șpagă.......si atunci unde este buba??.........
2.   Erata trimis de
(18 mai 2013, 09:59:31
Intermediare

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei