Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 109 (5316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adjunctul şefului Poliţiei Capitalei Dumitru Gheorghe, numit director în IGPR

Miercuri, 15 Mai 2013 (14:00:05)

Comisarul-şef Dumitru Gheorghe, care era adjunct al directorului general al Poliţiei Capitalei, a fost mutat la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), la conducerea Direcţiei de Investigare a Fraudelor, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliţie.

Pe fostul post al lui Gheorghe, a fost numit Mihai Voicu, care era şef al Poliţiei Sectorului 1.

Alte schimbări în funcţii au avut loc, miercuri, la nivelul Poliţiei Capitalei, unde şeful Serviciului de Furturi Auto, Marian Iorga, a fost numit şeful Serviciului de Investigaţii Criminale, în locul lui Constantin Stoian, care a preluat postul celui dintâi, au mai declarat pentru MEDIAFAX sursele citate.

În aceeaşi zi, oficiali din Poliţia Română au declarat pentru MEDIAFAX că şeful Poliţiei Capitalei, Cătălin Dragotă, va fi înlocuit din funcţie, după ce a solicitat întreruperea împuternicirii.

Potrivit surselor citate, comisarul şef Cătălin Dragotă a depus miercuri la Direcţia Management Resurse Umane din Poliţia Română un raport în care solicită încetarea împuternicirii.

În locul lui Dragotă, la conducerea Poliţiei Capitalei ar urma să fie împuternicit comisarul şef Mihai Pruteanu, care în prezent ocupă funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, au spus surse din Poliţie.

Potrivit aceloraşi surse, Dragotă urmează să se întoarcă la Direcţia Generală de Informaţii şi Potecţie Internă, unde activa înainte de a fi împuternicit la conducerea Poliţiei Capitalei.

În 15 martie, comisarul şef Mihai Pruteanu a câştigat concursul pentru şefia IPJ Olt, funcţie pe care o ocupa, în calitate de împuternicit, din 8 octombrie 2012, fiind desemnat atunci de şeful Poliţiei Române, Petre Tobă.

Pruteanu a fost numit în funcţia de inspector-şef la IPJ Olt după ce fostul şef al inspectoratului, Ion Voicu, a fost demis prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe.

Mihai Pruteanu are 52 de ani şi înainte să fie numit la conducerea IPJ Olt a ocupat funcţia de adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Române din martie 2008. Ofiţerul a activat în cadrul acestei direcţii din 1991, iar anterior a lucrat ca ofiţer operativ la Secţia 14 Poliţie din Bucureşti.

IPJ Olt a făcut obiectul unui control, în toamna lui 2012, în urma denunţului formulat de un poliţist care a semnalat mai multe nereguli.

În urma verificărilor, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne au sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova în legătură cu împrejurările în care, la data de 9 aprilie 2010, s-a organizat concursul pentru ocuparea funcţiei de şef al Poliţiei Drăgăneşti-Olt - concurs la care şeful Poliţiei Balş a avut calitatea de membru al comisiei -, existând suspiciuni de fraudare a examenului.

După ce procurorii au deschis un dosar penal pe numele ofiţerului, ministrul de interne de atunci, Mircea Duşa, a cerut Corpului de Control să extindă verificările şi la nivelul IPJ Olt, iar în urma acestui control, Ion Voicu, şeful instituţiei, cei doi adjuncţi ai acestuia şi alţi opt ofiţeri cu funcţii de conducere au ajuns să fie cercetaţi prealabil pentru managament defectuos şi lipsă de reacţie în ce priveşte criminalitatea stradală.

La sfârşitul anului trecut, IPJ Olt s-a aflat din nou în centrul atenţiei ca urmare a unui alt scandal declanşat după ce poliţista Melania Renghea l-a înjunghiat în abdomen pe fostul ei şef, ofiţer în cadrul Poliţiei Balş, pe motiv că acesta ar fi violat-o.

În acest context, atât conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi cea a Poliţiei Române au decis să finalizeze cât mai repede cercetările în cazul neregulilor semnalate de Corpul de Control.

În urma scandalului, Ion Voicu şi-a depus dosarul de pensionare, care a fost aprobat de ministrul Radu Stroe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adjunctul şefului Poliţiei Capitalei Dumitru Gheorghe, numit director în IGPR.
 Vizualizări articol: 748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adjunctul şefului Poliţiei Capitalei Dumitru Gheorghe, numit director în IGPR0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei