Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 109 (5316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Finala mică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ne-am apropiat, pe nesimţite, de prima finală continentală a acestui sezon, care poate fi considerată finala mică a Europei, din moment ce câştigătoarea se va alege dintre două echipe care au luat startul în competiţia mai opulentă, Liga Campionilor, Chelsea şi Benfica. Despre londonezi opinam la sfârşitul anului trecut că ratarea calificării în optimile Ligii Campionilor, din acea grupă cu Juventus şi Şahtior, s-ar putea transforma într-un mare şansă de a-şi completa vitrina cu încă un trofeu european, ba încă obţinut la numai un an după primul. Fie că la început n-au realizat această şansă, fie că şi-au subestimat adversarii de pe continent, unii jucători au fost menajaţi pentru confruntările din Cupa Angliei, aşa că Chelsea a riscat eliminarea în tururile cu Sparta Praga şi Steaua. Diseară, pe Amsterdam ArenA, Chelsea va juca a cincea sa finală europeană la nivel de club, ea mai având în palmares şi două Cupe ale Cupelor, competiţie desfiinţată în 1999. Interesant, doar Ajax, Bayern şi Juventus se pot mândri cu toate cele trei trofee europene în panoplie, iar Chelsea s-ar putea alătura acestui grup restrâns în cazul în care trece de Benfica. În ciuda accidentării urâte din meciul cu Aston Villa, căpitanul Terry a fost cooptat în lot şi probabil că acesta va forţa cu orice preţ prezenţa în această finală, mai ales că şi anul trecut a ratat finala cu Bayern. Dintre titulari nu vor lipsi doi foşti jucători ai Benficăi, ambii brazilieni, David Luiz şi Ramires, în timp ce Hazard este incert.

În ceea ce priveşte echipa lusitană, aflu cu surprindere că a pierdut ultimele 5 finale europene! Dar asta ţine mai mult de istorie, cea mai recentă dintre ele fiind cea cu Milan din ‘89-’90. Oricum, nici situaţia actuală nu pare prea roz, Benfica pierzând primul meci din campionat abia în penultima etapă, la Porto, şi tocmai aceast unică înfrângere o poate costa titlul. Rămâne de văzut dacă jucătorii vor găsi starea de spirit justă pentru a se ridica la înălţimea unui asemenea prilej. Măcar din punct de vedere medical, portughezii nu au probleme majore. Oricine va fi câştigat, ştiu sigur că îmi va părea rău pentru cealaltă…

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finala mică.
 Vizualizări articol: 1433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finala mică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei